Οι ανατροπές σε συντάξεις και εφάπαξ

Νέο τοπίο στο ασφαλιστικό


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΡΓΑΣΙΑ & ΑΣΦΑΛΙΣΗ
9:01
07/01/2013
Οι ανατροπές σε συντάξεις και εφάπαξ
4
loading

Τέσσερις νέες παρεμβάσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, αλλά και στο εφάπαξ, θέτει σε ισχύ το υπουργείο Εργασίας.

Στο «επίκεντρο» οι συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ, ενώ αναδρομικά θα μπει «μαχαίρι» σε όσους εισπράττουν δύο συντάξεις , με ποσό άνω των 1.300 ευρώ.

Αναλυτικά οι αλλαγές:

-Επιβολή εισφοράς 5%-20%, σε ποσά συντάξεων (άθροισμα κύριας και επικουρικής) άνω των 1.000 ευρώ. Το ποσό που αντιστοιχεί στην παρακράτηση του Ιανουαρίου, θα κοπεί σε 4 δόσεις (από τη σύνταξη Φεβρουαρίου, έως τη σύνταξη Μάιου).

-Περικοπή 12% στις διπλές συντάξεις με άθροισμα πάνω από 1300 ευρώ. Η περικοπή αναμένεται να γίνει το Μάιο και θα βγει εγκύκλιος με τον αριθμό των δόσεων που θα παρακρατηθούν τα αναδρομικά των 14 μηνών.

-Καθιέρωση νέου τρόπου υπολογισμού του εφάπαξ. Ο νόμος θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου του 2014. Θα υπάρξει ενιαίο μοντέλο σε όλα τα ταμεία πρόνοιας.

-Ενοποιήσεις επικουρικών ταμείων και σύσταση «ατομικών λογαριασμών». Και στα επικουρικά ταμεία, θα υπάρξει σύνδεση εισφορών και παροχών, ενώ θα μπορούν να γίνονται παρεμβάσεις, ακόμα και ανά τρίμηνο. Στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης θα ενταχθούν υποχρεωτικά, όσοι φορείς δεν είναι βιώσιμοι. Η σχετική διορία λήγει στις 28 Φεβρουαρίου και δεν πρόκειται να δοθεί παράταση.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar John Vog

  εεε οχι απλα Δουκσς..... αρχι-Δουκας

 2. avatar Dimitris Santis

  ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΡΓΑΣΘΩ ΣΤΗ ΒΙΛΑ ΤΟΥ Κ.ΔΟΥΚΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΩ ΚΙ ΕΓΩ ΣΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΩΣΤΕ Ο Κ. ΔΟΥΚΑΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΨΥΧΙΑΤΡΟ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ!

 3. avatar ΘΟΔΩΡΗΣ������� ���������

  ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΟΥΚΑΣ,ΟΛΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΑΤΙ ΨΩΜΙ,ΔΥΟ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΡΕΜΥΔΙ!!! ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!!!ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΕΙΝΟΠΑΘΟΥΝΤΕΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΕΣ!!!

 4. avatar albaxr

  να πάτε να[..]

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει