Οι απαντήσεις του προέδρου της ΗΔΙΚΑ για το επίδομα ενοικίου

Η πρόσβαση στην πλατφόρμα γίνεται μέσω της ιστοσελίδας www.epidomastegasis.gr


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
11:59
14/03/2019
Οι απαντήσεις του προέδρου της ΗΔΙΚΑ για το επίδομα ενοικίου
3
loading

Σε λειτουργία βρίσκεται η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το επίδομα ενοικίου.

Η πρόσβαση στην πλατφόρμα γίνεται μέσω της ιστοσελίδας www.epidomastegasis.gr, που δημιούργησε η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) (www.idika.gr).

Απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με το επίδομα ενοικίου και τις αιτήσεις έδωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ, Αναστάσιος Τάγαρης.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, σχετικά με την ισχύ των μισθωτηρίων ανέφερε ότι «όπως είναι οργανωμένο το σύστημα, από τη στιγμή που γίνεται η αίτηση ισχύει το επίδομα από την 1η του επόμενου μήνα. Δηλαδή τώρα που τρέχουμε τον Μάρτιο, επίδομα θα παίρνει κανείς από την 1η Απριλίου και για έξι μήνες. Αυτό σημαίνει ότι ο δικαιούχος πρέπει να έχει συμβόλαιο σε ισχύ για τους επόμενους έξι μήνες και μόλις παρέλθει το διάστημα αυτό, ελέγχεται και πάλι αν κάτι έχει αλλάξει και ανανεώνεται αυτόματα για το επόμενο εξάμηνο ή προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα. Θα εξετάσουμε αν οι δικαιούχοι που κάνουν επέκταση του μισθωτηρίου θα πάρουν το επίδομα» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το εάν το μισθωτήριο πρέπει να είναι οπωσδήποτε ηλεκτρονικό, ο κ. Τάγαρης είπε ότι «πρέπει να είναι σε ηλεκτρονική μορφή για να γίνουν οι διασταυρώσεις. Δεν μπορεί να γίνει κάτι εάν δεν είναι σε ηλεκτρονική μορφή τα μισθωτήρια. Αν γίνει τώρα ηλεκτρονικά το μισθωτήριο, οι δικαιούχοι θα πάρουν το επίδομα από εδώ και στο εξής».

Όσον αφορά στους συγκάτοικους και τους φιλοξενούμενους, ο πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ είπε ότι «η αίτηση πρέπει να υποβληθεί από αυτόν που έχει το μισθωτήριο στο όνομά του. Αν αυτό είναι στο όνομα και των δύο, πρέπει να υποβληθεί και από τους δύο» προσθέτοντας ότι «αθροίζεται το συνολικό εισόδημα του νοικοκυριού για να κριθεί αν θα ληφθεί το επίδομα».

Σχετικά με την επικαιροποίηση στοιχείων, θα πρέπει οι δικαιούχοι που είναι μονογονεϊκές οικογένειες ή στην περίπτωση χηρείας να απευθύνονται στους Δήμους και τα Κέντρα Κοινοτήτων, ενώ όσον αφορά στο θέμα της συναίνεσης του συζύγου ή της συζύγου ή άλλων μελών της οικογένειας για την επιδότηση ενοικίου, ο κ. Τάγαρης είπε ότι «εφόσον είναι ενήλικες και κάνουν φορολογική δήλωση όντως ζητείται συναίνεση».

Διευκρίνισε δε, ότι δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή το ρεύμα να είναι στο όνομα του ενοικιαστή, αλλά θα πρέπει να αλλάξει μέχρι το τέλος του έτους.

Δείτε εδώ όσα πρέπει να ξέρετε για να υποβάλετε αίτηση για το επίδομα ενοικίου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar tboni2

  Απατεωνες κοροιδευετε τον κόσμο. Μόνο αλβανοπακιστανους το δικαιούνται με τα κριτιρια και τα όρια που βαλατε.

  1. avatar atrwtos

   Ας αρχίσουμε τις ίδιες [...] ,έτσι;

 2. avatar Αδικημένος Έλληνας.

  φοιτητής το παιδί μου είχε δουλέψει το 2017 20 μέρες και είχε πάρει 500 ευρώ και έπρεπε να κάνει φορολογική δήλωση μόνος του.. Και τον βάλατε τεκμήριο 3000 ευρώ με συνέπεια να χάνουμε και το επίδομα παιδιών και το στεγαστικό επίδομα. Ουστ άχρηστοι ΑΝΑΛΓΗΤΟΙ άδικοι ξευτιλες. Με την δήλωση του 17 δίνετε επίδομα ενοικίου ξευτιλες. Αν κάποιος δούλευε το 17 αλλά είναι άνεργος χωρίς εισόδημα από τότε κατά εσάς τους άχρηστους δεν δικαιούται.. Ουστ ρε ξευτιλισμενοι δεν βρίσκω λόγια να σας χαρακτηρίσω ρε γελοίοι που μας το παίζετε και αριστεροί.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει