Δεν αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή ο φόρος επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών πριν από το 2016, σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, το οποίο επικαλείται το γερμανικό περιοδικό WirtschaftsWoche.

«Δεν θα περιελάμβανα φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών στον προϋπολογισμό πριν από το 2016», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μίχαελ Σελ, διευθυντής του τμήματος φορολογίας στους κόλπους του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών σε πρόσφατη συνάντηση που διοργανώθηκε στο Βερολίνο από το γραφείο ορκωτών λογιστών και την Ernst & Young.

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών σημείωσε ότι «η Γερμανία έχει κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να προχωρήσει το ζήτημα αυτό», επισημαίνοντας ότι οι δηλώσεις του Σελ αντανακλούν μια προσωπική άποψη.

Η Γερμανία εύχεται εφεξής την εισαγωγή του φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών ταυτοχρόνως σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είχε ήδη προβλέψει ότι δεν θα έπρεπε να αναμένεται να τεθεί σε ισχύ ο φόρος αυτός σε ευρωπαϊκό επίπεδο πριν από τις βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία, το φθινόπωρο του 2013.