H τρόικα θα παρουσιάσει τρόπους ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους πριν τις 12 Νοεμβρίου, επισήμανε σε παρέμβασή του ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν, μετά την τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε το ελληνικό ζήτημα.

Ο κ. Ρεν τόνισε ότι το ελληνικό κοινοβούλιο πρέπει να ψηφίσει εγκαίρως το νέο πακέτο μέτρων, επισημαίνοντας ότι απομένει ακόμη να ληφθεί μία οριστική απόφαση για το πως θα μειωθεί το φορτίο του χρέους της Ελλάδας.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον Επίτροπο της Ε.Ε., οι Ευρωπαίοι βρίσκονται σε τροχιά, έτσι ώστε να ανάψει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα στο Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα λεγόμενα του κ. Ρεν έρχονται σε αντίθεση με τις δηλώσεις που έκανε νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος εξέφρασε αμφιβολίες για το κατά πόσον θα έχει ολοκληρωθεί η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα μέχρι τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.