Τι να προσέξετε στο κοινωνικό μέρισμα του 2018 με τους φιλοξενούμενους

Δείτε τις οδηγίες


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
7:53
07/12/2018
Τι να προσέξετε στο κοινωνικό μέρισμα του 2018 με τους φιλοξενούμενους
5
loading

Κοινωνικό μέρισμα περιμένουν να λάβουν εκατομμύρια νοικοκυριά που βρίσκονται εν αναμονή του ανοίγματος της πλατφόρμας www.koinonikomerisma.gr.

Δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση της κυβέρνησης για τον καθορισμό των όρων και των προϋποθέσεων διανομής του κοινωνικού μερίσματος έτους 2018, ύψους 710 εκατ. ευρώ. Η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων, σύμφωνα πληροφορίες, αναμένεται να ανοίξει μέσα στην ημέρα.

Οι δικαιούχοι πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα τους φιλοξενούμενους.

Η αίτηση περιλαμβάνει τα στοιχεία που απεικονίζονται στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2017. Εάν στην τελευταία δήλωση εμφανίζεται φιλοξενούμενο άτομο, ακόμα και αν αυτό έχει αποχωρήσει πλέον από το νοικοκυριό, δεν μπορεί να αφαιρεθεί από τη σύνθεση του νοικοκυριού.

Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούν να αιτηθούν, αλλά στην αίτηση θα πρέπει να συμπεριληφθούν και όλα τα υπόλοιπα μέλη του νοικοκυριού (αν υπάρχουν) που κατοικούν κάτω από την ίδια στέγη.

Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούν να αιτηθούν, εφόσον έχουν δηλώσει ότι φιλοξενούνται από άλλο φορολογούμενο στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2017 ακόμα και εάν τώρα δεν διαμένουν στο νοικοκυριό που είχαν δηλώσει.

Όσοι σπουδάζουν (μέχρι την ηλικία των 25 ετών) θεωρούνται προστατευόμενα μέλη και συμπεριλαμβάνονται στη φορολογική δήλωση των γονέων τους ανεξαρτήτως τόπου διαμονής, ακόμη και αν υποβάλλουν δική τους ξεχωριστή δήλωση. Συνεπώς, δεν μπορούν να υποβάλουν ξεχωριστή αίτηση.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Μαριάνθη

  Να κάνω μια ερώτηση ; Είμαι φιλοξενούμενη στους γονείς μου. και δεν με δείχνει έπρεπε να με είχαν βάλει το 17; Τώρα μπορώ να κάνω κάτι;

 2. avatar Μάρκος Σ.

  Δεν μου λες σου είχαν δώσει κι άλλοι μέρισμα και ενοχλήθηκες;
  Ο πρωθυπουργός λέγεται Αλέξης, όχι Αλέξανδρος να τον αποκαλείς Αλέκο.
  Άρα δεν ξέρεις να χωρίσεις δυο γαϊδουριών άχυρο και παρά ταύτα σχολιάζεις.Τι να πω;

  1. avatar Αλεκος Ο Μεγας

   Να παρεις τον Αλεξη σου και να πας στην Βενεζουελα....

 3. avatar Κλεάνθης Σ

  Είναι άδικο επειδή είχες φιλοξενούμενο το 2017 για ένα μήνα το παιδί σου ενώ τώρα έχει μετακομίσει στο δικό του σπίτι νά σού αφαιρούν το δικαίωμα να το αποδείξεις και να έχεις και εσύ μερίδιο από το κοινωνικό μέρισμα.

 4. avatar Ροδο

  Θα φας καλά Αλέκο στις εκλογές Να το θυμάσαι τη μέρα και την ώρα που το γράφω

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει