Η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού συνεδρίασε σήμερα για να εξετάσει τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων κατά του Συνδέσμου Ελλήνων Αλευροβιομηχάνων και του Συνδέσμου Αλευροβιομηχάνων της Ελλάδος, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αυτεπάγγελτης έρευνας στην αγορά των «αλεύρων» και «σιτηρών».

Κατά τη συνεδρίαση, προτάθηκαν δεσμεύσεις από το Σύνδεσμο Ελλήνων Αλευροβιομηχάνων και το Σύνδεσμο Αλευροβιομηχάνων της Ελλάδος.

Έτσι η Επιτροπή Ανταγωνισμού ομόφωνα αποφάσισε να αποδεχθεί τις δεσμεύσεις που υπέβαλαν οι δύο Σύνδεσμοι, οι οποίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την ανάκληση ή ανασκευή των Ανακοινώσεων της 12ης και 13ης Αυγούστου περί αναπροσαρμογής τιμών και την αποχή τους στο μέλλον από οποιαδήποτε σύσταση ή προτροπή, που να αφορά, άμεσα ή έμμεσα, τη διαμόρφωση της τιμολογιακής και εν γένει εμπορικής πολιτικής των επιχειρήσεων – μελών τους.

Τονίζεται ότι σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η Επιτροπή, δύναται να επιβάλει πρόστιμο, που μπορεί να ανέρχεται μέχρι ποσοστού δέκα τοις εκατό (10%) των ακαθαρίστων εσόδων των μελών τους.

Σημειώνεται, επίσης, ότι η ανωτέρω Απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού ελήφθη αποκλειστικά και μόνο στο στάδιο της διαδικασίας των ασφαλιστικών μέτρων και δεν επηρεάζει τη συνεχιζόμενη έρευνα της υπόθεσης από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού, ούτε προδικάζει τη νομική αξιολόγηση των ήδη τελεσθεισών πράξεων ή/και παραλείψεων των εμπλεκομένων, οι οποίες θα εξεταστούν και θα αξιολογηθούν από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στο στάδιο της τακτικής διαδικασίας.