Συνεχίζεται η πτώση των ασφαλίσεων ζωής σύμφωνα με την έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων Ελλάδος για την παραγωγή ασφαλίστρων από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του 2012.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία – αν αφαιρεθεί η επίδραση του κλάδου «Ασφαλίσεις Ζωής συνδεδεμένες με επενδύσεις» – η παραγωγή των ασφαλίσεων ζωής είναι συνολικά μειωμένη κατά 10,8% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2011 ενώ, αντιστοίχως, η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων (ζωής και ζημιών) είναι μειωμένη κατά 11,1%.

Για το σύνολο των κλάδων (Ασφαλίσεις Ζωής, Ασφαλίσεις κατά Ζημιών, Αστική ευθύνη οχημάτων, Λοιποί κλάδοι κατά Ζημιών) η παραγωγή εμφανίζεται στο επτάμηνο να φτάνει στο -6,3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Σημειώνεται ότι η μεγαλύτερη πτώση εμφανίζεται στον κλάδο «Αστική Ευθύνη Οχημάτων» (-13,2%).

Συνολικά, στην έρευνα ανταποκρίθηκαν 62 ασφαλιστικές επιχειρήσεις-μέλη, οι οποίες συγκέντρωναν το 93,9% της παραγωγής ασφαλίστρων στις ασφαλίσεις κατά ζημιών και το 99,3% των ασφαλίσεων ζωής το 2011. Από τις επιχειρήσεις, οι 22 δραστηριοποιήθηκαν στις ασφαλίσεις ζωής και 51 στις ασφαλίσεις κατά ζημιών.