Παρατηρώντας κανείς την πορεία της χρηματιστηριακής αγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών εν όψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, μπορεί ενδεχομένως να προβλέψει ποιος θα εκλεγεί Πρόεδρος…

Όπως επισημαίνουν αναλυτές, υπάρχουν κλάδοι που έχουν καλύτερη απόδοση όταν προηγείται ο υποψήφιος των Δημοκρατικών και άλλοι που αποκομίζουν κέρδη όταν προηγείται ο Ρεπουμπλικανός.

Για παράδειγμα, προεξοφλώντας μία νίκη του Ομπάμα, θα βλέπαμε στη χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ καλύτερες αποδόδεις σε μετοχές που σχετίζονται με τον κλάδο της υγείας, της ασφάλισης, των τροφίμων, του φυσικού αερίου, του τομέα των υπηρεσιών, του κατασκευαστικού τομέα, καθώς και του αγροτικού μηχανολογικού εξοπλισμού.

Αντιθέτως, η πιθανότητα νίκης του Μιτ Ρόμνεϊ θια έδινε ώθηση σε μετοχές εταιρειών που σχετίζονται με τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, πετρελαϊκές εταιρείες, διυλιστήρια, εταιρείες φυσικού αερίου, ηλεκτρικού εξοπλισμού, καθώς και τηλεπικοινωνιακές εταιρείες.

Οπότε αν κοιτάξει καλά κανείς τις επόμενες εβδομάδες την πορεία των δεικτών, προβλέπει και τον επόμενο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.