Στις άμεσες προτεραιότητες του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδια συγκαταλέγεται και ο συντονισμός της Οικονομικής Αστυνομίας με το υπουργείο Οικονομικών ώστε να επιτευχθεί η αποτελεσματική αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου και εγκλημάτων οικονομικής φύσης.

Σημειώνεται πως πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει πως η Οικονομική Αστυνομία θα αποκτήσει άμεση πρόσβαση στα ηλεκτρονικά αρχεία όλων των υπηρεσιών του. Ειδικότερα, στην απόφαση ορίζεται ότι το προσωπικό της Οικονομικής Αστυνομίας έχει δικαίωμα άμεσης πρόσβασης στα αρχεία κάθε υπηρεσίας του υπουργείου Οικονομικών όταν πραγματοποιεί προκαταρκτική εξέταση ή προανάκριση στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της.

Ακόμη, αναφέρεται πως η πρόσβαση του προσωπικού της Οικονομικής Αστυνομίας στα ηλεκτρονικά αρχεία (taxisnet, ηλεκτρονικό σύστημα ΣΔΟΕ κτλ.) γίνεται με απευθείας διασύνδεση σε αυτά (online). Εφόσον δεν υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής διασύνδεσης η παροχή των στοιχείων ζητείται με ειδικό υπηρεσιακό σημείωμα και το σχετικό αίτημα πρέπει να ικανοποιηθεί εντός 10 ημερών από την υποβολή του.

Πάντως, πληροφορίες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν πως η διασύνδεση των συστημάτων δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί για λόγους που άπτονται των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών.