Συνάντηση με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης στο υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την ΔΕΘ, έχει σήμερα ο πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος, με τους αντιπροέδρους του ΣΕΒ, κκ. Ευθύμη Βιδάλη, Αναστάσιο Καλλιτσάντση και Χάρη Κυριαζή.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΒ το 2011 θα καταφέρει το χαριστικό χτύπημα στο πρότυπο μιας οικονομίας που τρεφόταν με δανεικά και κρατικές επιχορηγήσεις και επιδιδόταν στην υπερκατανάλωση. Ο ιδιωτικός τομέας –επιχειρήσεις και εργαζόμενοι– θα πληρώσει το μεγαλύτερο κόστος, με λουκέτα και απολύσεις.

«Οι δυνατότητες νέων περικοπών και νέων φόρων έχουν εν πολλοίς εξαντληθεί –και κοινωνικά και πολιτικά… Το μεγάλο διακύβευμα στη σημερινή συγκυρία είναι η ανάπτυξη –μια νέα μορφή ανάπτυξης: παραγωγική και όχι καταναλωτική, εξωστρεφής και όχι επιδοτούμενη, ανταγωνιστική και όχι πελατειακή», τόνισε ο κ. Δασκαλόπουλος.

Στις ειδικότερες προτάσεις του ΣΕΒ για ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας περιλαμβάνονται η ταχεία περιστολή της κρατικής πατρωνίας στην οικονομία, η περικοπή του μεγέθους του κράτους, η ουσιαστική μείωση της κρατικής σπατάλης, η άρση των εμποδίων -νομοθετικών, γραφειοκρατικών, κρατικοπαρεμβατικών- που δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας στην επιχειρηματικότητα, η απελευθέρωση των σύγχρονων παραγωγικών δυνάμεων, το άνοιγμα όλων των αγορών και η εγκαθίδρυση όρων πραγματικού ανταγωνισμού.