Τζώρτζης: Συμφωνία ΔΕΠΑ – GASTRADE – BEH για το FSRU Αλεξανδρούπολης

Με δηλώσεις του, ο πρόεδρος του ΔΕΠΑ αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
17:17
04/05/2018
Τζώρτζης: Συμφωνία ΔΕΠΑ - GASTRADE - BEH για το FSRU Αλεξανδρούπολης
loading

Λίγες ώρες μετά τη σημαντική συμφωνία ανάμεσα σε ΔΕΠΑ - GASTRADE και BEH για το «Τερματικό ΥΦΑ Βορείου Ελλάδας» στην Αλεξανδρούπολη, δηλώσεις για τη συνεργασία έκανε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΠΑ, κ. Δημήτρης Τζώρτζης, κατά την ομιλία του στο 3ο Διεθνές Συνέδριο που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Δεξαμενής Σκέψης για την Ενεργειακή Οικονομία στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στο FSRU στην Αλεξανδρούπολη, ένα έργο στο οποίο εμπλέκεται και η ΔΕΠΑ, ο κ. Τζώρτζης σημείωσε ότι «ξεκινήσαμε μια συμφωνία συνεργασίας πέρυσι και πρόσφατα είχαμε συνάντηση με την Gastrade και την BEH και όλοι συμφωνήσαμε ότι θα προχωρήσουμε. Ιδιαίτερη σημασία έχει το τεστ της αγοράς όπου θα φανεί το ενδιαφέρον», για να προσθέσει πως «περιμένουμε ότι θα έχουμε εμπορικό ενδιαφέρον για αυτό το project. Η τελική απόφαση θα ληφθεί στο τέλος του χρόνου και στο β' μισό του 2020 θα είναι πλήρως λειτουργικό».

Το έργο

Το έργο της Αλεξανδρούπολης θα διασφαλίσει νέες ποσότητες φυσικού αερίου για την τροφοδοσία της ελληνικής και της περιφερειακής αγοράς της Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην διεύρυνση των πηγών και των οδών προμήθειας φυσικού αερίου, στην προώθηση του ανταγωνισμού προς όφελος του τελικού καταναλωτή, στην ασφάλεια εφοδιασμού της Ελλάδας και των Βαλκανικών χωρών καθώς και στη βελτίωση της αξιοπιστίας και της ευελιξίας του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου καθώς και των Περιφερειακών και Διευρωπαϊκών Συστημάτων.

H GASTRADE A.E. είναι μια ελληνική εταιρεία που μελετά, σχεδιάζει, κατασκευάζει, λειτουργεί και εκμεταλλεύεται υποδομές φυσικού αερίου. Η GASTRADE αναπτύσσει το Έργο του Ανεξάρτητου Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΑΣΦΑ) «Τερματικού ΥΦΑ Βορείου Ελλάδας» στην Αλεξανδρούπολη, για οποίο έχει ολοκληρωθεί η απαιτούμενη αδειοδότηση ώστε να αρχίσει η κατασκευή του.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει