Ο επικεφαλής της διεύθυνσης του ΔΝΤ που είναι αρμόδια για την Ευρώπη χαιρέτισε τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που έχει πραγματοποιήσει η ιταλική κυβέρνηση του Μάριο Μόντι, κρίνοντας πως αποτελούν «πρότυπο για την Ευρώπη».

«Οι πρόοδοι που πραγματοποιήθηκαν από τον Μόντι στη διάρκεια των έξι τελευταίων μηνών αποτελούν αληθινά ένα πρότυπο σε σχέση με τις προόδους που πραγματοποιούνται στην Ευρώπη», δήλωσε ο Ράζα Μογαντάμ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο τέλος της ετήσιας αποστολής του ΔΝΤ στην Ιταλία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ιταλία βρίσκεται στο σωστό δρόμο και έκανε αξιοσημείωτες προόδους στη διάρκεια των έξι τελευταίων μηνών.

«Δεν είναι εύκολο να θυμηθεί κανείς ότι η Ιταλία αντιμετώπιζε μια πολύ δύσκολη και επικίνδυνη κατάσταση» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Όμως η δουλειά δεν έχει τελειώσει. Χρειάζονται περισσότερες προσπάθειες για να τονωθεί και πάλι η ανάπτυξη».

Από την πλευρά του, ο Μόντι δήλωσε επίσης πως μένουν πολλά να γίνουν για να επιλυθούν οι καθυστερήσεις που έχουν συσσωρευτεί εδώ και χρόνια και οι διαρθρωτικές αδυναμίες.

«Δεν είναι η στιγμή να χαλαρώσουμε» τόνισε.