Με στόχο την άμεση ανακούφιση των δανειοληπτών το υπουργείο Εργασίας σχεδιάζει να συμψηφίσει το εφάπαξ -μέρους ή ολόκληρου του ποσού- με τις οφειλές των δικαιούχων προς τις τράπεζες.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Βασίλςη Ράπανος είχε σήμερα συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη. Κατά τη συνάντηση εξετάστηκε το θέμα του συμψηφισμού για το οποίο ο κ. Κουτρουμάνης είχε συνάντηση τις προηγούμενες ημέρες επαφές με τη Διοίκηση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Το μέτρο θα είναι προαιρετικό για τον δικαιούχο και στοχεύει στην ανακούφιση των δανειοληπτών, στην ταχύτερη καταβολή του εφάπαξ και στην εξασφάλιση μεγαλύτερης ρευστότητας για τα ταμεία.

Στις δηλώσεις του,ο υπουργός Εργασίας διαψεύδει δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία επίκειται μειώσεις στο εφάπαξ των ασφαλισμένων και τονίζει, ότι «δεν έχει ληφθεί καμιά απόφαση για μείωση του εφάπαξ και σε κανένα ταμείο». Προσθέτει, επίσης, ότι το πρόσφατο έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων προς τα ασφαλιστικά Ταμεία με το οποία ζητούνται από τους φορείς να αποστείλουν προς το υπουργείο Εργασίας οικονομικά στοιχεία «αφορά στην ολοκλήρωση των αναλογιστικών μελετών», η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται έως το τέλος του μήνα.

Για το ίδιο θέμα ο κ. Κουτρουμάνης επισημαίνει ότι, «υπάρχει δυνατότητα επιλογών, ώστε να μην υπάρξουν μειώσεις και σε ορισμένες περιπτώσεις, έχει ζητηθεί από τους Φορείς των ασφαλισμένων, η αύξηση της εισφοράς προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα ελλείμματα».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.