Η Διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζα αποσαφήνισε πως δεν προχώρησε στην ανάκληση της εγκυκλίου με την οποία περικόπτονται οι μισθολογικές προσαυξήσεις που είχαν καθιερωθεί από Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας των εργαζομένων της τράπεζας. Την ανακοίνωση αυτή είχε κάνει νωρίτερα ο Σύλλογος Εργαζομένων της Εμπορικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Εμπορική Τράπεζα ενημερώνει ότι σε ένδειξη καλής θέλησης, παρατείνει την προθεσμία των διαβουλεύσεων με το Σύλλογο των Εργαζομένων έως την 17 Φεβρουαρίου 2012, προκειμένου να περαιωθεί καλόπιστα και εποικοδομητικά ο διάλογος που ξεκίνησε προ επτά μηνών και να καταρτιστεί νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που αντικειμενικά, να καλύπτει τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα και των δύο πλευρών. Υπογραμμίζεται δε ότι η νόμιμη προθεσμία είχε εκπνεύσει από 31.12.2011.

«Διευκρινίζεται ότι η εξέλιξη αυτή δε συνεπάγεται την ανάκληση της από 8.02.2012 ανακοίνωσης της Διοίκησης, όπως ανακριβώς αναφέρθηκε σε ορισμένα δημοσιεύματα, αλλά την προσωρινή αναστολή της εφαρμογής της, προσβλέποντας στην ολοκλήρωση του διαλόγου σε κλίμα συνεννόησης μέχρι την ως άνω ημερομηνία», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.