«Μετά από 9 χρόνια κρίσης, πρέπει να υπάρξουν πόροι για την αποκατάσταση του κοινωνικού ιστού, να αντιμετωπιστεί η ακραία φτώχεια, να στηριχθούν οι άνεργοι και οι οικονομικά αδύναμοι. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει με τα περισσεύματα ενός πρωτογενούς πλεονάσματος, που προκύπτει από την υπερφορολόγηση. Ούτε με επιδοτούμενες θέσεις εργασίας στο δημόσιο. Ο μόνος τρόπος για να φθάσουν περισσότεροι πόροι στην κοινωνία, είναι να παραχθούν μέσα από νέες επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και εισοδήματα, αυξάνοντας παράλληλα τη φορολογική ύλη και τα έσοδα του ασφαλιστικού συστήματος».

Αυτό υπογράμμισε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μίχαλος κατά την εκδήλωση απονομής των «Βραβείων ΕΒΕΑ 2017».

Τα βραβεία απονέμονται από το επιμελητήριο σε επιχειρήσεις και επιχειρηματίες, που κατά το περασμένο έτος επέδειξαν αξιόλογη επιχειρηματική δραστηριότητα και όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ: «Οι ιστορίες επιτυχίας που βρίσκονται πίσω από κάθε κατηγορία βραβείων επιβεβαιώνουν ότι η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα έχει και παρόν και μέλλον αλλά χρειάζεται να προωθηθούν άμεσα οι διαρθρωτικές αλλαγές».

Ο κ. Μίχαλος, ανέφερε κατά την εναρκτήρια ομιλία του: «Η αλήθεια είναι ότι όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, φοβήθηκαν τις δύσκολες μεταρρυθμίσεις. Πριν από ένα μήνα περίπου, από το βήμα της ΔΕΘ, ακούσαμε τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να τονίζουν την ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων, για να μπορέσει η χώρα να βγει από την κρίση.

Το γεγονός ότι υπάρχει πολιτική σύγκλιση σε αυτό το θέμα, είναι σαφώς ευχάριστο.

Πέρα από τα λόγια όμως, χρειάζονται και πράξεις. Αν θέλετε να φέρετε επενδύσεις, θέσεις εργασίας και ανάπτυξη στη χώρα, οι προτεραιότητες είναι ξεκάθαρες:

– Μειώστε τη φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές

– Ολοκληρώστε τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, τώρα.

– Τολμήστε τη ριζική αναμόρφωση της Δημόσιας Διοίκησης

– Αντιμετωπίστε την πολυνομία και την κακονομία, τώρα.

– Δώστε στη Μικρομεσαία Επιχείρηση εργαλεία και κίνητρα για να επενδύσει στην καινοτομία και στην εξωστρέφεια.

– Τολμήστε να απαλλάξετε τα πανεπιστήμια από το κρατικό μονοπώλιο, ανοίξτε δρόμους συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, για την χρηματοδότηση της έρευνας και την αξιοποίηση της καινοτομίας».

 

Στην εκδήλωση παρέστη ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν.Παππάς, ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη κ.α.