Την απαισιοδοξία του για το μέλλον της Ελλάδας εκφράζει με δήλωσή του ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου Γιάννος Γραμματίδης.

Ο κ. Γραμματίδης υποστηρίζει ότι η χώρα εξακολουθεί να είναι παγιδευμένη σε ένα σύστημα που νομοτελειακά την οδηγεί σε πλήρη κατάρρευση επικαλούμενος τα στοιχεία για τον προϋπολογισμό του 2011.

Όπως τονίζει «τα μεγέθη αυτά αποδεικνύουν πανηγυρικά ότι αποτυχία στη λήψη και την εφαρμογή όλων εκείνων των διαρθρωτικής φύσεως μέτρων που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την κατάσταση.

Αποδεικνύουν επίσης ότι η εμμονή στη λογική αύξησης των φόρων και της επίθεσης κατά των μισθών και συντάξεων είναι μία λανθασμένη εμμονή και αποδεικνύει την αδυναμία του πολιτικού προσωπικού να συγκρουστεί με τον ίδιο του τον εαυτό μέσα από ένα γενναίο πρόγραμμα μείωσης του δημόσιου τομέα με συνεπακόλουθη μείωση των δαπανών».

Ο κ. Γραμματίδης επαναλαμβάνει ότι η ανάπτυξη εξακολουθεί να είναι ζητούμενο και χαρακτηρίζει λυπηρό το γεγονός ότι αυτές οι διαπιστώσεις είναι μονότονα ίδιες κάθε χρόνο.

Και ότι δεν υπάρχουν δείγματα έστω και της ελάχιστης υιοθέτησής τους για την έξοδο της χώρας από την κρίση και τη θέση της σε τροχιά ανάπτυξης.