Ένα πολύ μεγάλο βήμα εκ μέρους της κυβέρνησης έγινε νωρίτερα, σήμερα, στο θέμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού, προκειμένου να βρεθεί η επιδιωκόμενη ισορροπία, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Στη συνάντηση με τους επικεφαλής των θεσμών συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος, Οικονομίας, Δ. Παπαδημητρίου, Ενέργειας, Γ. Σταθάκης και Δικαιοσύνης, Σ. Κοντονής, όπου και συζητήθηκε το θέμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, και καθώς ήδη έχει υπάρξει κατ’ αρχήν συμφωνία ως προς τον μηχανισμό που θα δημιουργηθεί, σήμερα έγινε αναλυτική συζήτηση προκειμένου να βρεθεί ισορροπία ανάμεσα στην ανάγκη στήριξης της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων, εξυγίανσης των τραπεζικών χαρτοφυλακίων και διασφάλισης του Δημοσίου ως προς τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές που χρωστούν οι επιχειρήσεις.

Βασικό ζητούμενο είναι επίσης να διασφαλιστεί η ίση αντιμετώπιση όλων των πιστωτών, σύμφωνα με την κυβερνητική θέση.

Ειδικότερα, η ελληνική πλευρά παρουσίασε συγκεκριμένη πρόταση, με την οποία έγινε ένα πολύ μεγάλο βήμα προκειμένου να βρεθεί η επιδιωκόμενη ισορροπία. Προφανώς υπάρχουν πολλές τεχνικές λεπτομέρειες, οι οποίες τις επόμενες ημέρες θα συζητηθούν σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, ώστε το νομοσχέδιο να λάβει την τελική μορφή του, καταλήγει η κυβερνητική πηγή.