Δύο σενάρια συζητούνται μεταξύ της Τράπεζας της Ελλάδας και τους επικεφαλής των θεσμών για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Σύμφωνα με το MEGA, το πρώτο σενάριο, το οποίο είναι και το επικρατέστερο, είναι η ανακεφαλαιοποίηση να γίνει μέσω του ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, γεγονός που απομακρύνει τον κίνδυνο του bail in, ενώ το μειονέκτημα είναι ότι το ποσό που θα απαιτηθεί θα προστεθεί στο δημόσιο χρέος. Πρόκειται για μια διαδικασία ανάλογη με αυτή που έγινε το 2012.

Σύμφωνα με το δεύτερο σενάριο η ανακεφαλαιοποίηση θα γίνει απευθείας από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας, γεγονός που δεν επιβαρύνει το δημόσιο χρέος, ωστόσο με κούρεμα 8% σε μετοχές, ομολογίες και καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ. Αυτό συμβαίνει επειδή ο κανονισμός του ESM ορίζει ότι για απευθείας ανακεφαλαιοποίηση απαιτείται αυτό το κούρεμα.

Σε κάθε περίπτωση, η ελληνική πλευρά και η πλευρά των δανειστών επιθυμούν να κλείσει η διαδικασία μέχρι το τέλος του έτους, αφού από την 1/1/2016 τίθεται σε πλήρη εφαρμογή η νέα οδηγία για την αναδιάρθρωση των τραπεζών η οποία προβλέπει και bail in δηλαδή κούρεμα καταθέσεων.