Οι ελληνικές τράπεζες είναι έτοιμες να ανοίξουν και πάλι τη Δευτέρα αλλά πρώτα πρέπει να πάρουν έγκριση από την κεντρική τράπεζα της χώρας και την κυβέρνηση, πηγή του τραπεζικού τομέα είπε στο Reuters, προσθέτοντας πως υπάρχουν πολλά τεχνικά ζητήματα που απομένει να λυθούν.

Οι τράπεζες στην Ελλάδα παραμένουν κλειστές από τις 29 Ιουνίου ύστερα από μαζικές αναλήψεις που απείλησαν με κατάρρευση το τραπεζικό σύστημα. Μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία κράτησε τις τράπεζες ζωντανές, όπως επισημαίνει το πρακτορείο, να αυξήσει την έκτακτη χρηματοδότηση, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας της Ελλάδας είπε πως οι τράπεζες θα ανοίξουν την επόμενη εβδομάδα.

«Οι τράπεζες είναι έτοιμες να ανοίξουν τα υποκαταστήματά τους αλλά πρέπει να περιμένουμε για την τελική έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος. Υπάρχουν κάποια τεχνικά ζητήματα που μένει να λυθούν, πρέπει να περιμένουμε και για την έγκριση της κυβέρνησης», δήλωσε στο Reuters ανώτερος αξιωματούχος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Πηγή από την Τράπεζα της Ελλάδος είπε στο πρακτορείο πως εργάζονται με την κυβέρνηση για να ανοίξουν το συντομότερο δυνατό.