Η Τράπεζα της Ιρλανδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα μειώσει κατά 5% το προσωπικό της και θα διατηρήσει παγωμένους τους μισθούς των υπαλλήλων της, ως μέρος των όρων με τους οποίους η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε αυτή την εβδομάδα ένα σχέδιο για την ανακεφαλοποίησης της τράπεζας.

Η Τράπεζα της Ιρλανδίας, το 36% της οποίας ανήκει στο κράτος, δεσμεύθηκε να πουλήσει περιουσιακά της στοιχεία αφού έλαβε την έγκριση της ΕΕ, ενώ πρόσθεσε ότι θα προχωρήσει στην κατάργηση 750 θέσεων εργασίας, σε εθελοντικό επίπεδο, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Στην τράπεζα εργάζονται περίπου 14.500 άνθρωποι, ενώ εκπρόσωπός της δήλωσε ότι το προσωπικό έχει ήδη μειωθεί κατά 2.200 υπαλλήλους από το Μάρτιο του 2008 έως το Δεκέμβριο του 2009.

Η Τράπεζα της Ιρλανδίας ολοκλήρωσε τον προηγούμενο μήνα την ανακεφαλαιοποίηση της ώστε να κλείσει μία τρύπα στον ισολογισμό της.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιρλανδίας είχε λάβει κεφάλαιο 3,5 δισ. ευρώ και κρατική βοήθεια πέρυσι μετά την κρίση ισοζυγίου που αντιμετώπισε εξαιτίας της φούσκας της αγοράς ακινήτων στην Ιρλανδία.