«Καμία συζήτηση δεν πραγματοποιήθηκε περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους», δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Αμαντέο Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν το ζήτημα ενδεχόμενης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους συζητήθηκε από τον Επίτροπο Ρεν, τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ και τους υπουργούς οικονομικών της Γερμανίας και της Γαλλίας κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης στις 2 Απριλίου, ο Α. Αλταφάζ απάντησε ότι «η αναδιάρθρωση χρέους για την Ελλάδα δεν αποτελεί επιλογή» και τόνισε ότι για την Ελλάδα υπάρχει ένα οικονομικό σχέδιο, το οποίο έχει εγκριθεί από την ΕΕ και το οποίο εφαρμόζεται.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι το ίδιο ακριβώς ξεκαθάρισε ο Επίτροπος Ρεν, τόσο την Παρασκευή, όσο και το Σάββατο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Γκόντολο της Ουγγαρίας, στο πλαίσιο του άτυπου συμβουλίου Ecofin. Ο Α. Αλταφάζ τόνισε, ακόμη, ότι ο Όλι Ρεν είναι αντίθετος με μια ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

«Ο Επίτροπος Ρεν συμμετέχει σε πολλές συζητήσεις και σε διαφορετικά πλαίσια για την Ελλάδα» δήλωσε ο εκπρόσωπός του και πρόσθεσε: «Δεν υπήρξε συζήτηση για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους».