Ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Χρηματοδοτήσεις της ΕΕ για τη Στήριξη των ΜμΕ» διοργανώνουν στις 11 Απριλίου 2011 η Ειδική Γραμματεία Αξιοποίησης Διεθνών Προγραμμάτων του υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με την Β8 Διεύθυνση Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του εν λόγω Υπουργείου, στο Αμφιθέατρο Γ. Κρανιδιώτη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ημερίδα πραγματοποιείται ενόψει της διοργάνωσης από την ΕΕ Κλαδικού Σεμιναρίου που απευθύνεται σε εταιρείες Συμβούλων Επιχειρήσεων των Κρατών-Μελών της ΕΕ με θέμα: «Ανάπτυξη ιδιωτικού τομέα και στήριξη ΜμΕ στα Προγράμματα Εξωτερικής Βοήθειας της ΕΕ – Europe Aid» Βρυξέλλες, 26 Μαΐου 2011.

Στην ενημερωτική ημερίδα στην Αθήνα, στις 11 Απριλίου 2011, θα αναπτυχθούν τα εξής θέματα:

– Πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ευρωπαϊκών ΜμΕ και ο ρόλος του Enterprise Europe Network.

– Προγράμματα Εξωτερικής Βοήθειας της ΕΕ για την ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα και των ΜμΕ στις υποψήφιες προς ένταξη χώρες, αναπτυσσόμενες και υπό μετάβαση, τα οποία αφορούν Συμβούλους Επιχειρήσεων και Θεσμικούς Φορείς (Επιμελητήρια, Επιχειρηματικούς Συνδέσμους κ.α.).

– Παρουσίαση εμπειρίας εταιρείας που έχει υλοποιήσει έργα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.