Σε μια συγκυρία που ο ελληνικός πρωτογενής τομέας αναζητά πυξίδα βιωσιμότητας και εξωστρέφειας, η Agrino γιορτάζει 70 χρόνια αδιάκοπης παρουσίας στην ελληνική διατροφική αλυσίδα με τον πιο ουσιαστικό τρόπο: επενδύοντας ξανά στην παραγωγή, την καινοτομία και τον άνθρωπο της υπαίθρου.

Το 2025 βρίσκει την ιστορική ελληνική εταιρεία τροφίμων, με ηγετική θέση στο ρύζι, τα όσπρια και τα σνακ, να εγκαινιάζει τη νέα υπερσύγχρονη μονάδα παραλαβής, ξήρανσης και αποθήκευσης ρυζιού στο Κλειδί Ημαθίας. Μια επένδυση ύψους 18 εκατ. ευρώ, η οποία αποτελεί το επιστέγασμα του μεγαλύτερου επενδυτικού προγράμματος στην ιστορία της εταιρείας και, ταυτόχρονα, την αφετηρία για το επόμενο πενταετές πλάνο ανάπτυξης.

Τα εγκαίνια της νέα μονάδας

Τα εγκαίνια της νέας μονάδας στο Κλειδί πραγματοποιήθηκαν παρουσία του πολιτικού κόσμου, εκπροσώπων του αγροτικού τομέα και θεσμικών φορέων. Η νέα υποδομή, με συνολική χωρητικότητα 20.000 τόνων, φέρει τις υπογραφές τεχνολογίας αιχμής: τρεις χοάνες παραλαβής, δύο ξηραντήρια, προκαθαριστήρια και 18 σιλό. Είναι ένα έργο που όχι μόνο στηρίζει την ελληνική παραγωγή, αλλά ενισχύει τη διαχείριση και την ιχνηλασιμότητα του εγχώριου ρυζιού σε κάθε του στάδιο.

Άγις Πιστιόλας, Μέλος ΔΣ & Επικεφαλής Διεύθυνσης Μάρκετινγκ και Εξαγωγών Agrino,
Αντιπρόεδρος ΔΣ & Επικεφαλής Οικονομικής Διεύθυνσης και HR Agrino, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Τσιάρας, Αναστάσιος Πιστιόλας, Πρόεδρος  ΔΣ & Διευθύνων Σύμβουλος Agrino, Κώστας Πιστιόλας, Μέλος ΔΣ & Επικεφαλής Διεύθυνσης Πωλήσεων Agrino

Από το Αγρίνιο στην καινοτομία: Η δύναμη της συνέπειας

Ξεκινώντας το 1955 από το Αγρίνιο, η Agrino χτίζει επί επτά δεκαετίες την ταυτότητά της πάνω σε δύο σταθερές αξίες: την ποιότητα και την καινοτομία. Με διαρκή επενδυτικό βηματισμό και ρυθμούς ανάπτυξης που υπερβαίνουν το 10% τα τελευταία έτη, η εταιρεία διατηρεί ισχυρή παρουσία στις βασικές κατηγορίες ρυζιού και οσπρίων, ενώ έχει αναδειχθεί σε market leader στις ρυζογκοφρέτες και σε πρωτοπόρο στη δημιουργία rice chips με βάση το ελληνικό καστανό ρύζι και τα όσπρια.

Με εργοστάσια στο Αγρίνιο και τη Σίνδο, μονάδα ειδικά για τους Γίγαντες Καστοριάς, και παρουσία σε πάνω από 30 χώρες, η Agrino επεκτείνει διαρκώς το εξαγωγικό της αποτύπωμα, με τις εξαγωγές να ξεπερνούν πλέον το 10% του κύκλου εργασιών της.

Στρατηγική ευθύνης και επιστροφής στην κοινωνία

Η Agrino δεν επενδύει μόνο σε τεχνολογίες, αλλά και στις αξίες. Είναι η μόνη εταιρεία τροφίμων στην Ελλάδα με πλήρη ιχνηλασιμότητα στα προϊόντα εγχώριας παραγωγής – μια καινοτομία που ξεκίνησε ήδη από το 2006, όταν άρχισε να αναγράφει στην ετικέτα το όνομα του παραγωγού και τον τόπο καλλιέργειας. Παράλληλα, ακολουθεί τις αρχές της Ορθής Γεωργικής Πρακτικής και το διεθνές πρότυπο GLOBALG.A.P., συμβάλλοντας σε έναν κύκλο βιωσιμότητας που στηρίζει το περιβάλλον, τον καταναλωτή και τον Έλληνα καλλιεργητή.

Τα 70 χρόνια της Agrino δεν είναι απλώς μια ιστορική αναδρομή, αλλά μια διαρκής υπόσχεση. Με νέες επενδύσεις, καινοτόμα προϊόντα, αύξηση απασχόλησης (+40% προσωπικό από το 2018) και προσήλωση στην ελληνική παραγωγή, η εταιρεία δείχνει ότι το επιχειρείν στην Ελλάδα μπορεί να έχει διάρκεια, αντοχή και όραμα.