Ένα «μείγμα» διάφορων σεναρίων περιλαμβάνει η εκτίμηση της UBS σχετικά με το ποια θα είναι η κατάληξη για την «ελληνική υπόθεση», αφού όπως τονίζει σε ανάλυση της το καλύτερο σενάριο περιλαμβάνει ότι ξεκινάει εκ νέου η συζήτηση για την επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους και ακολουθεί η επέκταση του σχεδίου μετά από τρία χρόνια, ενδεχομένως και με «κούρεμα» ομολόγων.

Ωστόσο, ο ελβετικός τραπεζικός κολοσσός δεν αποκλείει μια πλήρη χρεοκοπία με τη συμμετοχή και ιδιωτικών επενδυτών. «Όλα αυτά τα σενάρια θα μπορούσαν να συμβούν χωρίς η Ελλάδα να βγει από το ευρώ».

Όπως εκτιμά, βραχυπρόθεσμα η Ελλάδα αναμένεται φέτος να κάνει άλλο ένα βήμα προς τη σταθεροποίηση των δημόσιων οικονομικών της.

Όπως τονίζει η UBS, μια χρεοκοπία «είναι μια μακρά και επίπονη διαδικασία». Κοινώς, μεταξύ της ανακοίνωσης μιας χρεοκοπίας ή μιας αναδιάρθρωσης και του «κλεισίματος» της συμφωνίας, θα πρέπει να περιμένει κανείς έξι μήνες, και σημαντικό αριθμό εμποδίων που θα πρέπει να ξεπεραστούν, καθώς πιθανότατα θα προκαλέσουν μεταβλητότητα στην αγορά.