Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Μπιλ Άκμαν δήλωσε ότι θα ενδιαφερόταν για μια συμφωνία με την «X Corp» του Έλον Μασκ, προκαλώντας «σεισμό» στην επιχειρηματικό κόσμο.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, το σχόλιο του διαχειριστή hedge fund έγινε αφότου η εταιρεία του Pershing Square έλαβε έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ για μια νέα εταιρεία εναλλακτικών εξαγορών ειδικού σκοπού (SPAC).

Το νέο επενδυτικό όχημα θα στοχεύει εταιρείες που επιθυμούν να συγκεντρώσουν τουλάχιστον 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια.  

Ο Άκμαν τόνισε πως θα ενδιαφερόταν «απολύτως» για μια συμφωνία με την πλατφόρμα «Χ» (πρώην Twitter) του Έλον Μάσκ, σημειώνοντας ωστόσο πως δεν γνωρίζει εάν ο μεγιστάνας της τεχνολογίας θα ενδιαφερόταν για μια συμφωνία ή εάν κάτι τέτοιο είναι εφικτό.

Ο Άκμαν, η περιουσία του οποίου ανέρχεται σε 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια, φρόντισε να δημοσιεύσει τη δημιουργία του νέου επενδυτικού οχήματος στη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Υπενθυμίζεται επίσης πως ο Άκμαν έχει επενδύσει ήδη ένα μικρό ποσό στο «Χ», όταν ο Μάσκ αγόρασε την πλατφόρμα πέρυσι.

Ο επενδυτής διατείνεται πως δεν γνωρίζει τον Έλον Μάσκ, ωστόσο φαίνεται πως πιστεύει πολύ στις επιχειρηματικές του κινήσεις, υπογραμμίζοντας πως τρέφει «τεράστιο σεβασμό» για τον CEO της Tesla.

Υπενθυμίζεται πως ο Μάσκ έκανε ιδιωτικό το Twitter εξαγοράζοντάς το έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Όμως, όπως έχει ο ίδιος ανακοινώσει στους επενδυτές, στοχεύει να επιστρέψει στο χρηματιστήριο μετά από τρία χρόνια.