Γερμανία και Πολωνία ξεκίνησαν με το δεξί την πορεία τους στον Γ’ όμιλο του Euro 2016. Οι γειτόνισσες διασταυρώνουν τα ξίφη τους απόψε (22.00 ΕΡΤ) στο Παρίσι, με τον νικητή να κλειδώνει επί της ουσίας την πρωτιά του ομίλου. Οι Γερμανοί στην πρεμιέρα, δεν έπεισαν με την απόδοση τους, αλλά με το βάρος της φανέλας και την εμπειρία, κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της μαχητικής Ουκρανίας. Η κόντρα με τους Πολωνούς, μόνο εύκολη δεν είναι, αλλά η Γερμανία έχει με το μέρος της την παράδοση, μετρώντας 13 νίκες, 6 ισοπαλίες και μία μόλις ήττα σε 20 αναμετρήσεις. Οι Πολωνοί πάντως, έχουν ήδη ξορκίσει την κατάρα, που ήθελε να μην κερδίζει σε πρεμιέρα Euro και πλέον έχουν την ψυχολογία για το παιχνίδι απέναντι στους Γερμανούς. Αν μάλιστα «τραβήξει» ο Λεβαντόφσκι που δεν τα πήγε τόσο καλά στο ματς της πρεμιέρας, τότε οι Πολωνοί έχουν σοβαρές πιθανότητες να βάλουν δύσκολα στα «Πάντσερ». Όσον αφορά τα αγωνιστικά, ο Γιόακιμ Λεβ θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του, με τον Χούμελς να επιστρέφει και να τίθεται στη διάθεση του Γερμανού τεχνικού. Δεν υπάρχουν προβλήματα για τους Πολωνούς.

Πιθανές ενδεκάδες

Γερμανία: Νόιερ, Έκτορ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Χέβεντες, Κεντίρα, Κρόος, Ντράξλερ, Οζίλ, Μίλερ, Γκέτσε Πολωνία: Σέζνι, Γεντρέιτσικ, Γκλικ, Παζντάν, Πίτσεκ, Κρικόβιακ, Ματσίνσκι, Καπούτσκα, Μίλικ, Μπλαζικόφσκι, Λεβαντόφσκι Στο άλλο ματς του ομίλου, Ουκρανία και Β. Ιρλανδία (19.00 ΕΡΤ) διασταυρώνουν τα ξίφη τους, ψάχνοντας την πρώτη τους νίκη στη διοργάνωση. Η Ουκρανία, ήταν αρκετά καλή απέναντι στη Γερμανία, αλλά στο τέλος δεν κατάφερε να πάρει κάτι από το παιχνίδι. Οι μόλις τρεις ήττες στα τελευταία 12 ματς για την ομάδα του Φομένκο, δείχνουν ότι διαθέτει την ποιότητα να πάρει κάτι παραπάνω στον όμιλο. Τα πράγματα είναι δύσκολα για τους Βορειοιρλανδούς, που στο πρώτο ματς δεν έπεισαν. Μονόδρομος η νίκη για την ομάδα του Ο’ Νιλ. Όσον αφορά τα αγωνιστικά και οι δύο ομάδες θα παραταχθούν χωρίς προβλήματα.

Πιθανές ενδεκάδες

Ουκρανία: Πιάτοφ, Σεβτσούκ, Ρακίτσκι, Κασερίντι, Φεντέσκι, Σίντορτσουκ, Στεπανένκο, Κονοπλιάνκα, Κοβαλένκο, Γιαρμολένκο, Ζελέζνιεφ Β. Ιρλανδία: ΜακΓκόβερν, Φέργκιουσον, Μακόλι, Έβανς, ΜακΝερ, Μπερντ, Νόργουντ, Ντέιβις,Ντάλας, Ουάσινγκτον, Λάφερτι

Βαθμολογία

Γερμανία 3 Πολωνία 3 Ουκρανία 0 Β. Ιρλανδία 0 Πηγή: sport-fm.gr