Στους πρόποδες του Υμηττού και συγκεκριμένα στο Κορωπί έχουν εμφανιστεί τις τελευταίες ημέρες δεκάδες άλογα τα οποία κατέβηκαν στον οικιστικό ιστό προκειμένου να βρουν τροφή. «Είναι ήμερα» επεσήμανε ο δήμαρχος Κρωπίας την Πέμπτη (31/8) θέλοντας να καθησυχάσει τους πολίτες που νιώθουν ότι βρίσκονται σε κίνδυνο.

Μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο ο Δημήτρης Κιούσης, δήμαρχος Κρωπίας, τόνισε πως τα άλογα είναι ήμερα και «κάποιοι προσπαθούν να αποδείξουν ότι τα ζώα αυτά είναι άγρια».

«Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για την στείρωσή τους. Στείλαμε τα ονόματα 4 ιππιάτρων για να πάρουν προσφορές και να κάνουν απευθείας αναθέσεις», δήλωσε.

«Οι αιρετοί της Περιφέρειας έχουν συμφωνήσει ότι θέλουν να βοηθήσουν προς την κατεύθυνση αυτή. Το προσωπικό και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας είναι αυτές που το 2021 έλεγαν ότι είναι δεσποζόμενα ανεπιτήρητα και όταν βγήκε η νομοθεσία του 2022 τα βάφτισαν άγρια» συμπλήρωσε.

Όπως επίσης είπε ο Δημήτρης Κιούσης ο δήμος έχει φροντίσει να υπάρχει κατάλληλη σήμανση στους δρόμους, ενώ εθελοντές έχουν αναλάβει το τάισμα των αλόγων.