Αναστάτωση επικράτησε σε παραλία της Νοτίου Αφρικής, όταν λουόμενοι που εντόπισαν μια νεαρή φώκια αποφάσισαν να κάνουν μπάνιο δίπλα της, με αποτέλεσμα το ζώο να τρομάξει και να αρχίσει να επιτίθεται, ενώ παραλίγο να δαγκώσει και ένα παιδί.

Όπως αναφέρει η dailymail.co.uk, το περιστατικό έγινε σε δημοφιλή παραλία στο Κέιπ Τάουν, ενώ σχετικό βίντεο αναρτήθηκε και στο διαδίκτυο. Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά, οι λουόμενοι όταν εντόπισαν τη φώκια, αντί να απομακρυνθούν έμειναν δίπλα της και φέρεται πως μερικοί πήγαν να παίξουν με το άγριο ζώο.

«Τι γλυκό που είναι», ακούγεται να λέει μια γυναίκα που φέρεται να την πλησιάζει, με αποτέλεσμα το ζώο να τρομάξει και να επιτίθεται σε όποιον έβλεπε. Μάλιστα, πήγε να δαγκώσει και ένα μικρό παιδί, μέχρι που ένας λουόμενος άρπαξε τη φώκια και την πέταξε στη θάλασσα.

Σημειώνεται, ότι οι αρχές της Νοτίου Αφρικής έχουν προειδοποιήσει τον κόσμο να αποφεύγει τα άγρια ζώα και να μην πλησιάζει δίπλα τους, πόσο μάλλον να μην τα αντιμετωπίζει σαν κατοικίδια.

Παρόλα αυτά, ένας σημαντικός αριθμός ατόμων φαίνεται ότι αδιαφορεί, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται οι επιθέσεις άγριων ζώων σε ανθρώπους το τελευταίο χρονικό διάστημα, επειδή οι μερικοί «δεν τα άφησαν στην ησυχία τους».