Η νομοθεσία πάντα έρχεται δεύτερη όταν πραγματοποιούνται θρησκευτικές τελετές στην Ινδία. Σε μια κατάφωρη παραβίαση του νόμου περισσότερα από 30 βουβάλια και 135 κατσίκες θυσιάστηκαν προς τιμήν της Θεάς Aradhya Devi στο χωριό Bunkhal στην επαρχία Pauri.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι αν και η μαζική θυσία ζώων συνιστά αδίκημα με βάση το νόμο για την κακοποίηση των ζώων, συνεχίζεται κάθε χρόνο «κάτω από τη μύτη της αστυνομίας».

Οι φιλόζωοι και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις από την πλευρά τους καταγγέλλουν ότι παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις για τερματισμό της βίαιης πρακτικής, η κυβέρνηση κωφεύει και υποστηρίζει ότι η μαζική θυσία ζώων είναι ένα από τα αρχαιότερα έθιμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Times of India, κατά τη διάρκεια του τελετουργικού, οι πιστοί βάφουν τα μέτωπα των ζώων με χρώμα και ύστερα τα μεταφέρουν στο ναό Bunkhal όπου σφαγιάζονται ένα προς ένα από τους χωρικούς.

Η αστυνομία της επαρχίας Pauri διεξάγει έρευνα για το περιστατικό και προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα άτομα που πήραν μέρος στη μαζική θυσία ζώων.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


πηγή: econews