Στους πολίτες και επισκέπτες της Αθήνας παραδόθηκε πρόσφατα το πρώτο δημόσιο ιαπωνικό πάρκο της πόλης. Το έργο ολοκληρώθηκε με την υποστήριξη της Japan Tobacco International (JTI) στην Ελλάδα η οποία έχει αναλάβει και τη συστηματική συντήρησή του για την επόμενη τριετία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η δράση αυτή, όπως και το έργο της ανάπλασης και τακτικής συντήρησης των κήπων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου της Αθήνας που υλοποιήθηκε πριν δύο χρόνια εντάσσονται στους στόχους της εταιρείας για ένα Βιώσιμο Μέλλον.

Ο μετασχηματισμός του πάρκου Νηρηίδων στο Παγκράτι σε έναν αυθεντικό ιαπωνικό κήπο και μια θεματική «πράσινη όαση», απέναντι από την Εθνική Πινακοθήκη, έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος του δήμου Αθηναίων «Υιοθέτησε την πόλη σου» και τελεί υπό την αιγίδα της ιαπωνικής πρεσβείας.

Ιαπωνικός κήπος Αθήνας - Δήμος Αθηναίων

Στην τελετή παράδοσης του ιαπωνικού κήπου στην οποία γιορτάστηκε το Natsu Matsuri, το παραδοσιακό ιαπωνικό καλοκαιρινό φεστιβάλ, η γενική διευθύντρια της JTI στην Ελλάδα, Lili Zigoslu μίλησε για τη συνειδητή επιλογή της εταιρείας στη διασφάλιση ενός βιώσιμου μέλλοντος για όλους ενώ τόνισε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τον διπλό στόχο της JTI που είναι: «Αφενός να συμβάλλει στην ανάπτυξη του αστικού περιβάλλοντος και παράλληλα να προσφέρει σήμερα στους Αθηναίους πολίτες και επισκέπτες της πόλης ένα μοναδικό παράδειγμα της ιαπωνικής φιλοσοφίας και αρχιτεκτονικής».

Η κ. Zigoslu ευχαρίστησε τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, τον πρέσβη της Ιαπωνίας, Nakayama Yasunori, τον δήμο Βρατσάνο, από τον Ελληνο-Ιαπωνικό Σύνδεσμο Φιλίας ο οποίος πρότεινε την ιδέα ενός ιαπωνικού πάρκου στην Αθήνα και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ecoscapes, Δρα Αντώνη Σκορδίλη που ανέλαβε μαζί με την ομάδα του το σχεδιασμό και την υλοποίηση του μετασχηματισμού του πάρκου.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από το Newsbeast τον Νοέμβριο του 2021