Έπεσαν πρόστιμα από τους «ράμπο» περιβάλλοντος

Σε δύο δήμους για πλημμελή λειτουργία βιολογικού καθαρισμού


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
21:56
06/12/2010
Έπεσαν πρόστιμα από τους «ράμπο» περιβάλλοντος
1
loading

Ύστερα από σχετικό έλεγχο των επιθεωρητών Περιβάλλοντος η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας επέβαλε πρόστιμο συνολικής αξίας 60.500 ευρώ στο Σύνδεσμο των δήμων Οινοφύτων και Σχηματαρίου για την πλημμελή λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού, που λειτουργεί κοντά στην Οινόη.

Οι «ράμπο» Περιβάλλοντος εντόπισαν σειρά από παραβιάσεις της νομοθεσίας σε θέματα που έχουν σχέση με την επεξεργασία των λυμάτων.

Σύμφωνα με την έκθεση, σε αρκετές περιπτώσεις σημαντικές αποκλίσεις από την ορθή λειτουργία βιολογικού καθαρισμού. Παράλληλα, διαπιστώνουν ανυπαρξία ειδικού προσωπικού, αλλά και υπερβάσεις σε ό,τι αφορά τα στοιχεία των αναλύσεων. Επίσης, διαπιστώνουν ότι δεν έχει εφαρμοστεί πρόγραμμα παρακολούθησης της ποιότητας του αποδέκτη και ότι δεν υπήρχαν άδειες για τη διάθεση των υγρών αποβλήτων.

Συνολικά πρόκειται για 9 παραβάσεις, στις οποίες επιμερίζονται πρόστιμα από 2.500 ευρώ μέχρι και 10.500 ευρώ για κάθε μία. Το συνολικό πρόστιμο πρέπει να πληρώσει ο Σύνδεσμος, που διαχειρίζεται το βιολογικό καθαρισμό Οινοφύτων - Σχηματαρίου.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο Σύνδεσμος έχει δικαίωμα προσφυγής στο Τριμελές Διοικητικό Εφετείο του Πειραιά εντός των επόμενων 60 ημερών για να ζητήσει είτε την ακύρωση, είτε τη μείωση, είτε την τροποποίηση του.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar KatDelBar

    Εύγε! Ελπίζω να μην κάνουν πίσω! Να τελειώνουμε με της κορόιδίες η με της επιχηρήσεις που σκοτώνουν το περιβάλλον για να τυχοδιοκτήσουν κερδοι!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει