Η φύση έχει μία απίστευτη ικανότητα να μαγνητίζει τα βλέμματα και, όσον αφορά το ζωικό βασίλειο, ο ισχυρός θα επικρατήσει. Ο διαγωνισμός φωτογραφίας «The Greatest Maasai Mara Photographers of the Year» έβγαλε κάποια συγκλονιστικά στιγμιότυπα (τα οποία μπορείτε να δείτε εδώ) όπως τη στιγμή που μία μια ζέβρα καταπίνεται ολόκληρη από ένα τεράστιο κροκόδειλο.

Το συγκλονιστικό στιγμιότυπο είναι μία από τα 10 συγκλονιστικά κλικ που επιλέχθηκαν για τον διαγωνισμό φωτογραφίας άγριας ζωής που παρουσιάζει τις γαλήνιες σαβάνες Maasai Mara της Κένυας.

Στην φωτογραφία, το τεράστιο ερπετό βγάζει τα σαγόνια του από το νερό με μια ολόκληρη ματωμένη ζέβρα στο στόμα του, λίγες στιγμές πριν το καταβροχθίσει. Τα νερά είναι βαμμένα κόκκινα και η ζέβρα φαίνεται να κλωτσά τις οπλές της και να κουνάει το κεφάλι της σε μια τελευταία απελπισμένη προσπάθεια να απελευθερωθεί.

Οι εικόνες μάχης που καθηλώνουν

Η νικήτρια εικόνα από τη γεμάτη δράση σειρά του διαγωνισμού δείχνει ένα παρόμοιο απελπιστικό σκηνικό όπου ένα λιοντάρι επιτίθεται σε έναν νεαρό ιπποπόταμο.

Το λιοντάρι σκίζει με τα δόντια του το στήθος του ιπποπόταμου καθώς ο φωτογράφος Χάρι Κόλινς τραβά τη φωτογραφία.

Μια άλλη εκπληκτική φωτογραφία των 10 κορυφαίων διεκδικητών του The Greatest Maasai Mara Photographers of the Year δείχνει μια λέαινα να κυνηγάει ένα γκνου που τρέχει απελπισμένο.

Ο νικητής του διαγωνισμού κ. Κόλινς κέρδισε 10.000 δολάρια και ένα σαφάρι πέντε διανυκτερεύσεων.