Η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), με αφορμή τη φετινή διεξαγωγή του 28ου Κλασικού Μαραθωνίου στην Αθήνα, στήριξε ενεργά για μια ακόμη χρονιά το θεσμό, οργανώνοντας την περισυλλογή και αξιοποίηση των ανακυκλώσιμων υλικών που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Συμμετέχοντας συμβολικά στον εορτασμό της επετείου των 2.500 χρόνων από τη μάχη του Μαραθώνα, και σεβόμενη τον ρόλο της για την προώθηση της ανακύκλωσης των συσκευασιών στην Ελλάδα, η ΕΕΑΑ ανέλαβε δράση, αποδεικνύοντας ότι η ανακύκλωση αποτελεί μια διαδικασία που οφείλει να έχει συνέχεια μέσα στον χρόνο.

Η Ανακύκλωση αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά νικητής, δεδομένου ότι η ΕΕΑΑ συνέλεξε πάνω από 4.200 κιλά συσκευασιών, κυρίως από χαρτί και πλαστικό.

Στις ποσότητες αυτές περιλαμβάνονται περισσότερα από 100.000 πλαστικά μπουκάλια, που χρησιμοποιήθηκαν από τους διαγωνιζόμενους δρομείς, αλλά και τους θεατές του Μαραθωνίου.

Παράλληλα, η ΕΕΑΑ συμμετείχε με ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο απέναντι από το Παναθηναϊκό στάδιο στο «χωρίο των χορηγών», όπου είχε την ευκαιρία να ενημερώσει το κοινό για την ορθή χρήση του μπλε κάδου και τη σημασία της ανακύκλωσης.

Τα αποτελέσματα του προγράμματος ανακύκλωσης του 28ου Μαραθωνίου αναδεικνύουν την αυξανόμενη ευαισθητοποίηση των πολιτών που συμμετέχουν σε τέτοιου είδους ενέργειες και ειδικότερα στο θέμα της ανακύκλωσης συσκευασιών.

Η ΕΕΑΑ συνεχίζει να αναπτύσσει τις δράσεις της για την προαγωγή της ανακύκλωσης των συσκευασιών, καθώς και να υποστηρίζει με συνέπεια και μεθοδικότητα τις πρωτοβουλίες που στόχο έχουν την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας.

πηγή: econews