Ακόμα και για το βασίλειο των ζώων που δεν φημίζεται για τις ευαισθησίες του, αυτό παραείναι βάρβαρο.

Την ώρα λοιπόν που η συντριπτική πλειονότητα των φιδιών κατασπαράσσει ολόκληρη τη λεία, εντυπωσιασμένοι επιστήμονες ανακάλυψαν πως ένα είδος έχει άλλες διατροφικές συνήθειες.

Ξεκοιλιάζει κυριολεκτικά με τα δόντια του τις σάρκες του βατράχου και τρυπώνει στο εσωτερικό του σώματός του για να γευτεί πρώτα τα ζωντανά ακόμα ζωτικά όργανά του.

Στη σχετική μελέτη ολλανδών και ταϊλανδών επιστημόνων για το είδος Oligodon Fasciolatus που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Herpetozoa», αποκαλύπτεται πως ο τρόπος που τρώει είναι «πρωτιά για την επιστήμη», όπως δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης Henrik Bringsøe.

Το φίδι, που ζει στη Μιανμάρ, την Ταϊλάνδη, την Καμπότζη, το Λάος και το Βιετνάμ, «διαφέρει από οτιδήποτε έχει περιγραφεί ποτέ για τα φίδια», λέει ο Bringsøe.

Το ερπετό χρησιμοποιεί τα δόντια του για «να ανοίξει διάπλατα την κοιλιά μεγάλων και δηλητηριωδών βατράχων και μετά εισάγει εντός της όλο το κεφάλι του ώστε να βγάλει έξω και να φάει τα όργανα ένα-ένα, όσο η λεία είναι ακόμα ζωντανή!».

Αυτή η ιεροτελεστία μπορεί να πάρει και ώρες, μας λέει ο επιστήμονας, «ανάλογα με τα όργανα που θα βγάλει πρώτα έξω».

Ο Bringsøe παραδέχεται πως δεν γνωρίζει πώς αναπτύχθηκε αυτή η στρατηγική, ίσως έχει πάντως να κάνει με τη συχνά δηλητηριώδη φύση της λείας του φιδιού. Μπορεί να είναι ένας τρόπος για να αποφεύγει το δηλητήριο