Μια νέα μελέτη καταρρίπτει το μύθο που θέλει τα πτηνά να δημιουργούν ευτυχισμένα ζευγάρια και οικογένειες και αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα τους… Ακριβώς όπως και οι άνθρωποι, τα πουλιά καταφεύγουν στη μοιχεία, παίρνουν «διαζύγιο» από τον σύντροφό τους, ενώ αρκετές είναι οι περιπτώσεις που εγκαταλείπουν τα παιδιά τους.

Η κοινή μελέτη του Πανεπιστημίου του Sheffield και του Πανεπιστημίου του Bath αποδεικνύει για πρώτη φορά ότι τα ποσοστά της απιστίας στα πτηνά επηρεάζονται από την αναλογία του φύλου των ενηλίκων του πληθυσμού στους οποίους ζουν.

Τα δύο Πανεπιστήμια εξέτασαν τη συμπεριφορά του ζευγαρώματος σε 197 διαφορετικά είδη πουλιών και ανακάλυψαν ότι το ποσοστό «διαζυγίων» είναι αρκετά υψηλότερο σε είδη που κυριαρχούν τα θηλυκά.

Ωστόσο, όταν ο αριθμός των αρσενικών στα μονογαμικά είδη υπερτερεί, η συχνότητα του «κέρατου» αυξάνεται.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Current Biology» και σύμφωνα με τα ευρήματα των επιστημόνων τα δύο φύλα είναι πιθανό να έχουν πολλαπλούς συντρόφους , όταν η αναλογία ήταν δυσανάλογη προς το αντίθετο φύλο.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.