Ένα μεγάλο σύννεφο σκόνης από την έρημο της Σαχάρας θα κινηθεί πάνω από τη Νοτιοανατολική Ακτή των ΗΠΑ το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων καλύπτοντας την περιοχή με μία καφέ ομίχλη, αλλά και μεγαλώνοντας την ανησυχία για τα ζητήματα υγείας στις περιοχές, όπου η κατάσταση από την υγειονομική κρίση του κορονοϊού επιδεινώνεται.

Το σύννεφο σκόνης έχει μήκος 5.600 χιλιομέτρων και έχει ονομαστεί «σύννεφο σκόνης Γκοτζίλα», ενώ διένυσε απόσταση 8.047 χιλιομέτρων από τη Βόρεια Αφρική, πριν φτάσει στην περιοχή των ΗΠΑ από τα δυτικά της Πολιτείας Φλόριντα μέχρι το Τέξας και βόρεια, στη Βόρεια Καρολίνα μέσω του Αρκάνσας, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS) .

«Είναι πραγματικά ένα ξηρό στρώμα αέρα, που περιέχει κόκκους σκόνης και παρατηρείται κάθε καλοκαίρι» δήλωσε ο Πάτρικ Μλοντ, μετεωρολόγος της NWS . «Μερικά τμήματα από το σύννεφο αυτό, περιέχουν περισσότερη σκόνη και τώρα αναμένουμε ένα πολύ μεγάλο σύννεφο σκόνης στην ακτογραμμή του Κόλπου», δήλωσε ο ίδιος σχολιάζοντας την πορεία του νέφους από τον Κόλπο του Μεξικού.