Είναι ένα θέαμα αναμφίβολα σπάνιο αυτό που χάρισε άθελά του ένας αετός στην Αυστραλία. Ο αετός έκλεψε μία κάμερα που είχε τοποθετηθεί κοντά στον ποταμό Margaret τον περασμένο Μάιο με την ελπίδα να καταγραφούν κροκόδειλοι του γλυκού νερού.

Την κάμερα είχαν τοποθετήσει Αβορίγινες ranger αλλά λίγες εβδομάδες μετά η κάμερα εξαφανίστηκε και καθώς κανείς δεν πίστευε πως κάποιος τόλμησε να μπει στην επικράτεια των κροκόδειλων για να την κλέψει, όλοι πίστευαν πως με κάποιο τρόπο έπεσε στο νερό.

Όμως πριν λίγες εβδομάδες, σύμφωνα με τη Daily Mail, ο ranger Roneil Skeen και οι συνάδελφοί του έλαβαν ένα μήνυμα από ένα πάρκο, 110 χιλιόμετρα μακριά, πως είχε βρεθεί μια συσκευή που τους ανήκε.

Η κάμερα αποκάλυψε την ταυτότητα του κλέφτη- αλλά και τις πιο απροσδόκητες εικόνες.

Ο αετός φαίνεται να σηκώνει την κάμερα στον αέρα, καταγράφοντας τόσο το πέταγμά του όσο και το τοπίο της Αυστραλίας. Αλλά και όταν την αφήνει στο έδαφος, το πουλί φαίνεται να τη χτυπά με το ράμφος του, χαρίζοντας ξεκαρδιστικά «selfies».

«Εντυπωσιαστήκαμε από αυτά που είδαμε», δήλωσε ο Skeen, μέλος της φυλής Αβοριγίνων Gooniyandi.
«Είχαμε παρόμοια περιστατικά με ζώα να πειράζουν κάμερες αλλά ποτέ καμία κάμερά μας δεν είχε απογειωθεί. Καταλαβαίνουμε πως επρόκειτο για κάποιον νεαρό αετό γιατί οι ενήλικοι όταν πιάσουν το φαγητό ή το θήραμά τους ανεβαίνουν σε μεγάλο ύψος και το πετούν στο έδαφος. Αυτός ο αετός φαίνεται πως ακόμα μάθαινε γιατί δεν την πέταξε στα βράχια. Αντίθετα την ακούμπησε κάτω και άρχισε να την περιεργάζεται και να τη χτυπά με το ράμφος του».

Δείτε τις φωτογραφίες…