Κρίσιμοι για την επιβίωση της ανθρωπότητας αναφορικά με την κλιματική αλλαγή θα είναι οι επόμενοι 18 μήνες, όπως προειδοποίησε ο πρίγκιπας Κάρολος, διάδοχος του βρετανικού θρόνου, ενεργός υποστηρικτής της προστασίας του περιβάλλοντος.

Μιλώντας σε δεξίωση για Διάσκεψη Αρχηγών Κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας στο Κλάρενς Χάουζ, ο πρίγκιπας της Ουαλίας τόνισε: «Είμαι σταθερά της άποψης ότι οι επόμενοι 18 μήνες θα κρίνουν την ικανότητά μας να διατηρήσουμε την κλιματική αλλαγή σε βιώσιμα επίπεδα και να επαναφέρουμε την ισορροπία που χρειαζόμαστε για την επιβίωσή μας».

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, επικαλούμενο τη Daily Mail, σειρά συναντήσεων μεταξύ των Ηνωμένων Εθνών και παγκόσμιων ηγετών για την κλιματική αλλαγή θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο το επόμενο έτος.

Η Διάσκεψη των Συμβαλλομένων Μερών της Σύμβασης – Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, στην οποία θα συζητηθούν μέτρα για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Επίσης θα υπάρξει η συνάντηση για Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιολογική Ποικιλότητα που θα διεξαχθεί στην Κίνα, η Διάσκεψη Κορυφής του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κλίμα τον Σεπτέμβριο, καθώς και η συνάντηση των Αρχηγών Κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας που θα πραγματοποιηθεί στο Κιγκάλι της Ρουάντα το 2020 με στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Το 2017 ο πρίγκιπας Κάρολος συνεισέφερε στη συγγραφή του βιβλίου Climate Change (A Ladybird Expert Book) με στόχο την εκπαίδευση ενηλίκων για την αλλαγή του κόσμου.

Με τον σημερινό ρυθμό εκπομπής αερίων θερμοκηπίου, ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός αναμένει ότι η θερμοκρασία της Γης θα αυξηθεί σε ποσοστό μεταξύ 3C και 5C έως το 2100.