Πανσέληνος και μερική έκλειψη στις 16 Ιουλίου

Πότε θα δούμε ξανά τα φαινόμενα στην Ελλάδα


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
9:42
10/07/2019
Πανσέληνος και μερική έκλειψη στις 16 Ιουλίου
1
loading

Μερική έκλειψη της Σελήνης, ορατή και από την Ελλάδα, θα γίνει το βράδυ της Τρίτης 16 Ιουλίου, η οποία θα συνδυαστεί με πανσέληνο το ίδιο βράδυ.

Είχε προηγηθεί μια έκλειψη Σελήνης τον Ιανουάριο 2019, ενώ δεν θα υπάρξει άλλη σεληνιακή έκλειψη έως το τέλος του έτους. Μερική έκλειψη Σελήνης ορατή από την Ελλάδα θα υπάρξει ξανά το Μάιο του 2022, ενώ ορατή ολική έκλειψη Σελήνης τον Σεπτέμβριο του 2025.

Από τη χώρα μας, ο δίσκος του φεγγαριού θα φαίνεται εν μέρει καλυμμένος από τη σκιά της Γης, καθώς ο πλανήτης μας θα έχει παρεμβληθεί μεταξύ του δορυφόρου του και του Ήλιου. Η έκλειψη θα είναι ορατή από μεγάλο μέρος της Ευρώπης, την Αφρική, την Κεντρική Ασία και τον Ινδικό Ωκεανό.

Στην Αθήνα, η προκαταρκτική φάση (έκλειψη της παρασκιάς) θα αρχίσει στις 21:43 της Τρίτης και η έναρξη της μερικής έκλειψης (είσοδος της Σελήνης στη σκιά της Γης) θα ξεκινήσει στις 23:00 ώρα Ελλάδας αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το φαινόμενο θα φθάσει στο μέγιστο σημείο του λίγο μετά τα μεσάνυχτα (00:30 της Τετάρτης), όταν περίπου τα δύο τρίτα της Σελήνης θα «κρυφτούν» από τη σκιά της Γης, ενώ το τέλος της έκλειψης θα είναι περίπου στις 02:00. Στο μεταξύ, η πανσέληνος θα έχει λάβει χώρα στις 00:38 της Τετάρτης.

Κατά την έναρξη της μερικής έκλειψης, η Σελήνη θα βρίσκεται σε ύψος 19 περίπου μοιρών στο νοτιοανατολικό ουρανό και η πορεία της θα είναι ανοδική, ενώ όταν η έκλειψη ολοκληρωθεί, η Σελήνη θα βρίσκεται σε ύψος 29 μοιρών στο νότιο ουρανό.

Συνεπώς η έκλειψη θα εξελιχθεί σε αρκετό ύψος, ώστε να μπορεί να γίνει παρατήρηση της ακόμα και από τις αστικές περιοχές.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΣΑΛΟΝΙΚΑ

    Ώρα 00:40 είναι η πανσέληνος στον άξονα Καρκίνος - Αιγόκερως (1η του φετινού καλοκαιριού)

    Ι. Χ. Θ. Υ. Σ. = Ιησούς Χριστός Θεού Υιός Σωτήρ

    Υδροχόος = Αντίχριστος
    Ιχθείς = Χριστός

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει