Τεράστια ιγκουάνα κατακλύζουν τη Φλόριντα και μπαίνουν και σε σπίτια

Δείτε βίντεο με τα παράξενα ζώα


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
0:58
05/07/2019
Τεράστια ιγκουάνα κατακλύζουν τη Φλόριντα και μπαίνουν και σε σπίτια
loading

Tα πράσινα ιγκουάνα έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στη Φλόριντα μιας και ο αριθμός τους ολοένα και αυξάνεται. Οι «σαύρες» έχουν αυξηθεί τόσο πολύ πια και μπαίνουν ακόμα και στα σπίτια των κατοίκων προκαλώντας ζημιές. Οι αρχές της πολιτείας επιτρέπουν στους πολίτες να τις αιχμαλωτίσουν και να τις σκοτώσουν. Η επιτροπή για την προστασία της άγριας φύσης, αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα της πως «εφ΄όσων βρεθούν σε ιδιωτική περιουσία και μόνο με άδεια του ιδιοκτήτη επιτρέπεται να θανατωθούν».

«Πολλές φορές όταν γυρίζουμε σπίτι βρίσκουμε ακόμα και 20 με 30 ιγκουάνα» ανέφερε κάτοικος στο CNN. To είδος δεν προστατεύεται στην Φλόριντα. Τα ιγκουάνα εμφανίστηκαν στην περιοχή το 1960 και το υποτροπικό κλίμα βοήθησε το είδος να επιβιώσει και να αυξήσει ανησυχητικά τον πληθυσμό του.

«Πλέον εξαπλώνονται και στο Palm Beach πράγμα που παλαιότερα, θεωρούσα πως είναι αδιανόητο να συμβεί, αναφέρει ο Joe Wasilewski, ένας βιολόγος που ερευνά τα ιγκουάνα, τα τελευταία σαράντα χρόνια. Έχουν αρκετά μεγάλο μέγεθος ώστε να μπορούν να προκαλέσουν καταστροφές σε σε πεζοδρόμια, φράχτες σπιτιών,  ζουν για δέκα χρόνια και τα θηλυκά μπορούν να γεννήσουν έως και 76 αυγά.  «Σκεφτείτε ένα μεγάλο ιγκουάνα να βρεθεί σε διάδρομο αεροδρομίου, τι ζημιά μπορεί να προκληθεί...  Από μόνα τους δεν επιτίθενται στον άνθρωπο αλλά αν δεχτούν επίθεση φυσικά και θα αμυνθούν», τονίζει.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει