Ο δήμος της Μόσχας ανακοίνωσε την δημιουργία μιας τράπεζας κελαηδισμάτων, τα οποία θα μπορούν να μεταφορτώνονται δωρεάν, με στόχο την «ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης των Μοσχοβιτών».

Τα κελαηδίσματα των πουλιών που ζουν στην ρωσική πρωτεύουσα και την περιοχή της θα ηχογραφηθούν και θα καταχωρηθούν σε έναν κατάλογο, ο οποίος θα διανέμεται στα πάρκα, τα σχολεία και τις βιβλιοθήκες, δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας περιβάλλοντος του δήμου Άντον Κουλμπατσέφσκι.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο κατάλογος αυτός θα περιέχει εικόνες και τις περιγραφές των τοπικών ειδών, οι οποίες θα συνοδεύονται από γραμμοκώδικα (bar code) που θα παραπέμπει σε αρχεία μεταφόρτωσης, τα οποία και θα επιτρέπουν την ακρόαση των κελαηδισμάτων τους, σύμφωνα με τον αξιωματούχο αυτόν, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα «Ιζβέστια».

«Ο κατάλογος αποσκοπεί στην ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης των Μοσχοβιτών», εξήγησε ο ίδιος.
Συνολικά σχεδόν 250 είδη πτηνών ζουν στην περιοχή της Μόσχας, εκ των οποίων περίπου 160 στην ίδια την πρωτεύουσα, σύμφωνα με την Ρωσική Ένωση Προστασίας των Πτηνών.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.