Η καμηλοπάρδαλη είναι το ψηλότερο ζώο του κόσμου και η πελώρια κορμοστασιά της έχει επιφέρει πλήθος εξελικτικών προσαρμογών για να τα καταφέρνει στην ιδιαίτερη καθημερινότητά της.

Η καρδιά της, πρώτα απ’ όλα, που είναι ιδιαιτέρως μεγάλη για να στέλνει με ικανή πίεση το αίμα στο σώμα της. Αλλά και οι μύες των ποδιών της είναι έτσι κατασκευασμένοι ώστε να πιέζουν το αίμα προς τα πάνω, βοηθώντας στην ομαλότερη λειτουργία του κυκλοφορικού.

Εξίσου ιδιαίτερη είναι όμως και αυτή η μπλε-μοβ γλώσσα της, που φτάνει ακόμα και στο μισό μέτρο. Γιατί παρά το τεράστιο μήκος του λαιμού της, κάποιες φορές τα πεντανόστιμα φύλλα ακακίας που τόσο αγαπά φυτρώνουν ακόμα ψηλότερα και από το κεφάλι της, κι έτσι το μισό αυτό μέτρο αποδεικνύεται εδώ χρησιμότατο.

Οι επιστήμονες πιστεύουν πως το σκούρο χρώμα της γλώσσας είναι για να αποτρέπονται τα εγκαύματα από τον καυτό ήλιο, μιας και η γλώσσα περνά ένα καλό μέρος της ημέρας εκτός στόματος. Κι όχι μόνο για να τρώει, αλλά και για να καθαρίζει τα αυτιά της!

Η γλώσσα της, όπως μας λέει η επιστήμη, δεν είναι μόνο εξαιρετικά σκληρή, αλλά και μυκητοκτόνα, χάρη στο πηκτό αντισηπτικό σάλιο της. Το οποίο εξαργυρώνεται δαιμόνια από την καμηλοπάρδαλη χρησιμοποιώντας τη γλώσσα της ακόμα και για το καθάρισμα των αυτιών της…