Εκτός από τις πολικές αρκούδες, στη λίστα των ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση από το λιώσιμο των πάγων στην Αρκτική, λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη, ανήκουν και άλλα είδη που ζουν εκεί.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο Βιοποικιλότητας από τις κλιματικές αλλαγές απειλούνται με εξαφάνιση 17 αρκτικά είδη (από το πλαγκτόν μέχρι τις φάλαινες), καθώς οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής πλήττουν την Αρκτική σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από οποιαδήποτε άλλη περιοχή στον πλανήτη.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι μέχρι το 2030 οι πάγοι τους θερινούς μήνες θα έχουν εξαφανιστεί στην Αρκτική. Ο πληθυσμός των πολικών αρκούδων μειώνεται συνεχώς, λόγω της τήξης του θαλάσσιου πάγου λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας, γεγονός που δυσκολεύει την επιβίωση τους, γιατί αναγκάζονται να διανύουν μεγαλύτερες αποστάσεις για την εύρεση τροφής.

Ένα άλλος είδος που κινδυνεύει με εξαφάνιση, είναι ο θαλάσσιος ίππος. Οι θαλάσσιοι ίπποι έχουν ανάγκη από τους πάγους γιατί δε μπορούν να κολυμπούν συνεχώς. Το λιώσιμο των πάγων τους αναγκάζει να βγουν στην ακτή και εκεί είναι πάρα πολύ ευάλωτοι από μεγαλύτερα ζώα, καθώς κινδυνεύουν να ποδοπατηθούν.

Στα είδη που κινδυνεύουν με εξαφάνιση από την κλιματική αλλαγή ανήκει και η αρκτική αλεπού.

Πηγή: CNN