Ακατανόητη είναι για τους εργαζόμενους στον ζωολογικό κήπο της Ιντιανάπολις, στις ΗΠΑ, η φονική επίθεση που εξαπέλυσε μία λέαινα κατά του αρσενικού λιονταριού, με το οποίο ζούσε επί οκτώ χρόνια.

Η 12χρονη Ζούρι και ο 10χρονος Νίακ ζούσαν μαζί και το 2015 απέκτησαν τρία μικρά. Οι φύλακες δεν είχαν παρατηρήσει ποτέ επιθετική συμπεριφορά μεταξύ τους, όπως ανέφερε ο ζωολογικός κήπος σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή.

Μέχρι τη στιγμή που η Ζούρι άρπαξε τον Νίακ με τα σαγόνια της και του προκάλεσε ασφυξία.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο ζωολογικός κήπος ανέφερε ότι θα διεξαχθεί «ενδελεχής έρευνα» για να κατανοήσουν τι συνέβη. «Ο Νίακ ήταν ένα καταπληκτικό λιοντάρι και θα μας λείψει πολύ» ανέφερε .

Ο θάνατος του λιονταριού συγκλόνισε τους εργαζόμενους και τα αίτιά της ίσως να μην γίνουν ποτέ γνωστά, πρόσθεσε ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου Ντέιβιντ Χάγκαν. «Αποκτούν στενούς δεσμούς με τα ζώα, οπότε οποιαδήποτε απώλεια μας επηρεάζει πολύ. Για πολλούς από εμάς είναι σαν μέλη της οικογένειάς μας» εξήγησε σε συνέντευξή του.

Τη Δευτέρα το προσωπικό ανησύχησε όταν άκουσε «έναν ασυνήθιστο αριθμό βρυχηθμών» από τον χώρο των λιονταριών και όταν έφτασαν εκεί είδαν τη Ζούρι να τσακώνεται με τον Νίακ, όπως περιγράφει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Κρατούσε τον Νίακ από τον λαιμό. Οι φύλακες προσπάθησαν να τους χωρίσουν, όμως συνέχισε να κρατά τον λαιμό του Νίακ μέχρι εκείνος που σταμάτησε να κουνιέται» εξήγησε ο Χάγκαν.

Η νεκροψία έδειξε ότι το αρσενικό λιοντάρι πέθανε από ασφυξία.