Κοντά στους καταρράκτες του Νιαγάρα στο Ontario τα ζώα που κρατούνται στο θαλάσσιο πάρκο Marineland υποφέρουν και οι εργαζόμενοι φέρνουν συνεχώς στο φως δεκάδες καταγγελίες για τις συνθήκες που επικρατούν εκεί.

Μία από τις φώκιες που βλέπετε στις φωτογραφίες πριν 8 χρόνια ήταν υγιής. Σήμερα είναι τυφλή αφού κολυμπά σε βρώμικα νερά λόγω της αδιαφορίας των υπευθύνων.

Οκτώ πρώην εργαζόμενοι στο θαλάσσιο πάρκο καταγγέλλουν στη STAR τις συνθήκες εγκατάλειψης που βιώνουν εκεί τα ζώα.

Τα θηλαστικά αρρωσταίνουν, υποφέρουν, καταστρέφεται το δέρμα τους και τυφλώνονται από τα ανθυγιεινά νερά ενώ οι εκπαιδευτές δεν προσφέρουν την φροντίδα που χρειάζονται τα ζώα υπό αιχμαλωσία.

Ο Τζον Χόλερ, ιδιοκτήτης του πάρκο εδώ και 51 χρόνια, αρνείται τα προβλήματα της ποιότητας του νερού ενώ λέει ότι υπάρχουν αρκετοί υπάλληλοι για να φροντίζουν τα ζώα. Όπως δηλώνει «Οι εγκαταστάσεις μας είναι νόμιμες».

Στον Καναδά δεν υπάρχουν κυβερνητικοί νόμοι για την αιχμαλωσία θηλαστικών της θάλασσας. Η Καναδική Ένωση Ζωολογικών Κήπων και Ενυδρείων έδωσε άδεια στην Marineland το 2007 και ο διευθυντής, Μπιλ Πίτερς, λέει ότι δεν υπάρχουν παράπονα. Η άδεια ανανεώθηκε για 5 χρόνια το 2011.

Οι εργαζόμενοι όμως καταγγέλλουν συγκεκριμένα περιστατικά:

Τα θαλάσσια λιοντάρια Baker & Sandy έπρεπε να μείνουν σε στεγνά κλουβιά και όχι στο νερό για πάνω από δύο μήνες για να περιοριστεί η βλάβη στα μάτια τους. Βίντεο που γυρίστηκαν το 2011 και το 2012 τα δείχνουν να πονάνε και να βουτούν το κεφάλι τους σε κουβά με νερό απελπισμένα.

Στις 28 Μαΐου ένα μωρό Μπελούγκα πέθανε μετά από δίωρη επίθεση δύο ενήλικων αρσενικών Μπελούγκα αφού δεν υπήρχαν αρκετοί εκπαιδευτές να παρακολουθούν τα ζώα.

Ενας ξεναγός είδε την επίθεση αλλά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, αφού δεν είχε τις απαραίτητες γνώσεις. Τα αρσενικά χτύπησαν το μωρό στο κεφάλι και το σώμα, την στριφογύρισαν απ την ουρα και την πέταξαν σε ένα βράχο. Όταν έφτασαν δύο εκπαιδευτές, πέθανε στα χέρια τους.

Ο Χόλερ απ την πλευρά του λέει ότι το μικρό είχε αρρωστήσει και τα άλλα ζώα όταν δουν κάποιο άρρωστο…το σκοτώνουν.

Πέντε δελφίνια ζούσαν σε δεξαμένη που οι υπάλληλοι χαρακτήριζαν αχυρώνα λόγω των ακαθαρσιών. Το νερό ήταν πράσινο ενώ το δέρμα των δελφινιών έπεφτε λόγω των χημικών. Αρνούνταν να φάνε και το χρώμα τους είχε αλλάξει. Αυτό κράτησε για 8 μήνες και το νερό τελικά άλλαξε το Μαϊο του 2012 αφού θα άρχιζαν….οι παραστάσεις.

Εκτός απ τους εργαζόμενους που παραιτήθηκαν αναμένονται να φύγουν ακόμα δύο ενώ το εισιτήριο ενηλίκων κοστίζει περίπου 50 δολάρια και για τα παιδιά 40 δολάρια. Για να βλέπουν τα ζώα να υποφέρουν σε αυτή την ιδιωτική εγκατάσταση.

Πηγή: adespoto.gr