Πώς αναδύθηκε το Σύμπαν μέσα από το σκοτάδι μετά τη Μεγάλη Έκρηξη;

Κινέζοι επιστήμονες θα αναζητήσουν απαντήσεις στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
23:36
22/05/2018
Πώς αναδύθηκε το Σύμπαν μέσα από το σκοτάδι μετά τη Μεγάλη Έκρηξη;
36
loading

Πώς αναδύθηκε το Σύμπαν μέσα από το σκοτάδι μετά τη Μεγάλη Έκρηξη; Πώς ήταν τα πρώτα αστέρια που φώτισαν το μαύρο κενό και έφεραν την κοσμική αυγή;

Κινέζοι επιστήμονες θα αναζητήσουν απαντήσεις στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης. Την προηγούμενη Δευτέρα η Κίνα εκτόξευσε τον δορυφόρο αναμετάδοσης Queqiao (Magpie Bridge) για να βοηθήσει στην επικοινωνία μαζί με τον σεληνιακό ανιχνευτή Chang'e-4, ο οποίος αναμένεται να προσγειωθεί στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης στο τέλος του τρέχοντος έτους. Επίσης σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη θα τεθούν και δύο μικροδορυφόροι, οι Longjiang-1 και Longjiang-2, για να διεξαγάγουν αστρονομικές παρατηρήσεις μεγάλου φάσματος οι οποίες θα βοηθήσουν τους επιστήμονες να διερευνήσουν την αυγή του σύμπαντος.

Το σύμπαν εισήλθε στις «σκοτεινές εποχές» του μετά τη Μεγάλη Έκρηξη. Υπό την επίδραση των παγκόσμιων βαρυτικών δυνάμεων, η αρχέγονη διαταραχή στη σκοτεινή ύλη αυξήθηκε σταδιακά και οδήγησε στον σχηματισμό των πρώτων αστεριών και των γαλαξιών που πυροδότησαν την αυγή του σύμπαντος, δήλωσε ο Τσεν Χουελέι, κοσμολόγος στα Εθνικά Αστρονομικά Παρατηρητήρια της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών (CAS).

«Η μελέτη της κοσμικής αυγής αποτελεί πλέον το νέο στοίχημα στους ακαδημαϊκούς κύκλους. Πότε ξεκίνησε, πώς άναψαν τα πρώτα αστέρια, πόσο μεγάλα ήταν; Μέχρι τώρα μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε. Είναι ανάγκη να διεξαχθεί μία εμπεριστατωμένη έρευνα η οποία θα μας δώσει τις απαντήσεις» λέει ο Τσεν.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι κατά την αυγή του σύμπαντος, το ουδέτερο υδρογόνο θα μπορούσε να έχει δημιουργήσει μια απορρόφηση για μήκος κύματος των 21 εκατοστών. Επιστήμονες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία, την Ινδία και άλλες χώρες έχουν τοποθετήσει αστρονομικά όργανα σε πολλά μέρη του πλανήτη για να αναζητήσουν το «ροζ σύννεφο» που αχνοφέγγει λίγο πριν από την αυγή. Ομως από τις μέχρι τώρα παρατηρήσεις δεν έχουν εξαχθεί αξιόπιστα αποτελέσματα. Η ιονόσφαιρα, το ιονισμένο τμήμα της ανώτερης ατμόσφαιρας της Γης, καθώς και η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που παράγεται από ανθρώπινες δραστηριότητες στη Γη, πιθανόν να παρεμβαίνουν αρνητικά στις παρατηρήσεις. Για τον λόγο αυτό είναι αναγκαίο να πραγματοποιηθούν πιο εξειδικευμένες αστρονομικές έρευνες. Οι αστρονόμοι υποστηρίζουν ότι είναι αναγκαίο ένα εντελώς ήσυχο ηλεκτρομαγνητικό περιβάλλον για την ανίχνευση των αδύναμων σημάτων που εκπέμπονται από απομακρυσμένα ουράνια σώματα στα βάθη του διαστήματος.

Η σκοτεινή πλευρά της Σελήνης είναι αυτή που προστατεύει τον πλανήτη από τις ραδιοπαρεμβολές της Γης. Και από εκεί, οι αστρονόμοι μπορούν να μελετήσουν την προέλευση και την εξέλιξη των αστεριών και των γαλαξιών, κοιτάζοντας προσεκτικά την αυγή ή ακόμη και τις σκοτεινές εποχές του σύμπαντος. Τη δεκαετία του '70 οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν δύο δορυφόρους στο διάστημα, έναν σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη, για αστρονομικές έρευνες μεγάλου φάσματος. Όμως λόγω έλλειψης σύγχρονων τεχνολογιών εκείνη την εποχή, τα αποτελέσματα δεν ήταν ικανοποιητικά. Μία ομάδα αποτελούμενη από Κινέζους και Ολλανδούς επιστήμονες πρότειναν ένα νέο πρόγραμμα ερευνών, σύμφωνα με το οποίο θα σταλεί ένας στόλος δορυφόρων, μεταξύ των οποίων ένας κύριος δορυφόρος και αρκετοί μικροί, γύρω από την τροχιά της Σελήνης. Όταν βρίσκονται στη σκοτεινή πλευρά θα κάνουν έρευνες και όταν βρίσκονται στη φωτεινή πλευρά θα στέλνουν τα δεδομένα πίσω στη Γη. Οι μικροδορυφόροι Longjiang-1 και Longjiang-2 που εκτοξεύθηκαν μαζί με τον σεληνιακό ανιχνευτή Chang'e-4, θα πραγματοποιήσουν μια πρώτη έρευνα βάσει του προγράμματος.

«Η εξερεύνηση της κοσμικής αυγής είναι ο μακροπρόθεσμος στόχος μας και η εκτόξευση των μικροδορυφόρων Longjiang-1 και Longjiang-2 είναι μόνο ένα προκαταρκτικό πείραμα. Αντιμετωπίζουμε πολλούς περιορισμούς, καθώς οι συσκευές στους μικροδορυφόρους πιθανόν να προκαλέσουν αξιοσημείωτες ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές και το χρονικό διάστημα της έρευνας να μην είναι μεγάλο» λέει ο Τσεν. Ο δορυφόρος αναμετάδοσης και το σύστημα προσεδάφισης του σεληνιακού ανιχνευτή Chang'e-4 είναι επίσης εξοπλισμένα με ραδιοσυχνόμετρα χαμηλής συχνότητας τα οποία επίσης θα διεξάγουν παρόμοιες έρευνες, που αναμένεται να βοηθήσουν τους επιστήμονες να «ακούσουν» τις βαθύτερες περιοχές του σύμπαντος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

36
σχόλια
 1. avatar Φαύλος κυκος

  είναι όλος ο συλλογισμός σου.Δεν πείθει ! Η απόδειξη περί ύπαρξης η μη ύπαρξης του θεού επιβαρύνει αυτούς που ισχυρίζονται την ύπαρξη !?

 2. avatar makedon

  Το CERN (κι) αυτό έχει σαν σκοπό, ούτως ή άλλως η μαγεία της Επιστήμης και εν προκειμένω της Φυσικής είναι ότι η γνώση αυξάνεται κι εξελίσσεται.

 3. avatar Οτι να ειναι

  Καλο θα ηταν καπου να ειναι σαφες οτι η μεγαλη εκρηξη αποτελει ΘΕΩΡΙΑ που δεν εχει αποδειχτει, οχι ακομη τουλαχιστον.

  1. avatar Makis 11

   Στην επιστήμη οι λέξεις θεωρία και υπόθεση δεν σημαίνουν αυτό που νομίζεις. https://youtu.be/fVQoavbWzHI

   1. avatar Εχεις πολυ πλακα

    Θα μου μιλησεις για "επιστημη" μεσω ενος video του youtube?
    Μηπως να διαβαζες κανενα βιβλιο?
    Για να μαθαινεις, ο ΝΟΜΟΣ ειναι κατι που ΙΣΧΥΕΙ περαν πασης αμφιβολιας και η ΘΕΩΡΙΑ ειναι ο τροπος εξηγησης του ΝΟΜΟΥ.
    Θες να μας πεις στην "μεγαλη εκρηξη" ποιο ειναι ποιο?

  2. avatar Anarion

   Η επικρατέστερη, όμως.

   1. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να συγχωρέσει,σώσει+να δώσει αιώνια ζωή,διότι αναστήθηκε!Κατά Ιωάννη 3:16!Διάβαζε την Καινή Διαθήκη!

    (1)θα ήθελα να πω μερικά πράγματα που σκοπό έχουν να προβληματίσουν τους ανθρώπους+να το ψάξουν περισσότερο τι ισχύει τελικά και τι όχι. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν δεδομένο ότι προερχόμαστε από τα ζώα που εξελίχτηκαν σε ανθρώπους ή το σύμπαν άρχισε από την μεγάλη έκρηξη (bing bang).Επίσης πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι "επιστημονικά" έχει αποδειχθεί η εξέλιξη των ειδών ή ότι είναι "επιστημονικό" να πιστεύεις στην εξέλιξη ή σε μια τυχαία μεγάλη έκρηξη που έφερε τάξη στο σύμπαν + αντιεπιστημονικο να πιστεύεις στην δημιουργία και σε έναν Θεό Δημιουργό. (Κάποτε ήμουν+εγω άθεος και πίστευα ότι προερχόμαστε από τα ζώα και ότι η ζωή έγινε τυχαία στην γη). Όταν όμως το έψαξα λίγο κατάλαβα ότι έχουμε τόσες αποδείξεις ότι η γη και ο άνθρωπος και η ζωή και η φύση είναι δημιούργημα ενός ανώτερου όντος (Θεός) παρά ότι το αντίθετο. Η εξέλιξη είναι μια θεωρία που δεν πρόκειται να αποδειχθεί ποτέ γιατί απλά δεν είναι αλήθεια και ούτε υπάρχουν στοιχεία ούτε κάποιος επιστήμονας μπορεί να το επαληθεύσει πειραματικά σε εργαστήριο δημιουργοντας οποιαδήποτε μορφή ζωής από ανόργανη ύλη. Επιστήμη είναι αυτό που μπορεί να αποδειχθεί πειραματικά και μέχρι τώρα δεν έχει αποδειχθεί πως έγινε τυχαία η πρώτη ζωή ή πως κάποιο ζώο εξελίχτηκε σε κάποιο άλλο. Δεν υπάρχει λογική απάντηση σε αυτό. Πιο λογικό είναι να πεις ακόμα+αν δημιουργήθηκε ζωή από μόνη της δεν είχε κάποιο ιδιαίτερο λόγο να εξελιχθεί σε κάτι άλλο από αυτό που ήταν.+αν είχε υποθετικά λόγο να εξελιχθεί γιατί δεν εξελίχθηκαν όλα στο ίδιο είδος;

    1. avatar makedon

     Κι αυτό το ανώτερο ον, από που προήρθε; Τέλος πάντων, ποιος το δημιούργησε; Η θεωρία της έκρηξης μπορεί να μην έχει αποδειχθεί ακόμα, απλά η ύπαρξη ενός όντος χωρίς προέλευση ή κατασκευαστική πηγή κι αιτία, γεννά πολύ περισσότερα ερωτήματα απ' ότι απαντάει.

     1. avatar Skepsi..

      Λες: <>
      Δεν ξερουμε, αρα εννοείςμαλλον δεν υπαρχει!
      Τοτε:
      Και αυτη η τεραστια ποσοτητα ύλης από που προηρθε;
      Με την ιδια σου λογική: Δεν ξερουμε ΑΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
      Αλλα υπαρχει.
      Αρα αν επανερθουμε στο 1ο ερώτημα τι απαντάμε τώρα;
      (απαγωγη σε ατοπο ξερεις; από το σχολειο)

     2. avatar makedon

      Πριν πετάξεις κι άλλες προσβολές περί σχολικής ή μη γνώσης από το κρησφύγετο του πληκτρολογίου σου, κατάλαβε - αν είναι εφικτό - ότι η επιστήμη δε προσπαθεί να πείσει κανέναν γι αυτά που έχει ή προσπαθεί ν' αποδείξει, απλά αναζητά δεδομένα κι αποδείξεις. Σε αντίθεση με τη θρησκεία που δέχεται το λόγο μερικών ανθρώπων αμφιβόλου αξιοπιστίας, που έζησαν πριν μερικές χιλιάδες χρόνια και προσπαθούν δογματικά να πείσουν ότι για να δεχθείς ένα γεγονός σαν πραγματικό και ιστορικό, φτάνει η πίστη σ' αυτό και μόνο. Και το δυστύχημα είναι ότι στ' όνομα της πίστης, δικαιολογούν τα πάντα (εξ' ού και ο Μεσαίωνας κλπ).
      Αν δεν το κατάλαβες, δεν πειράζει, στο σχολείο δεν στα είπαν αυτά...

     3. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να συγχωρέσει,σώσει+να δώσει αιώνια ζωή,διότι αναστήθηκε!Κατά Ιωάννη 3:16!Διάβαζε την Καινή Διαθήκη!

      (2) Ο Θεός δημιούργησε ακόμα+αυτήν την έννοια του χρόνου για να διευκολύνει την δική μας ζωή.Γιατί ο Θεός είναι πάνω+έξω από τον χρόνο.Τι εννοώ.Κάποιος που είναι αιώνιος δεν έχει νόημα να τον ρωτήσεις πόσο χρονό είναι; Γιατί η απάντηση του,αν μετράει τα χρόνια όπως εμείς εδώ κάτω στην γη,θα τον πάρει ακόμα μια αιωνιότητα, να σου πει την ηλικία του που εντωματαξύ θα μεγαλώνει όσο σου την λέει.Άρα ο χρόνος είναι δημιούργημα,+μια σύμβαση που έχει κάνει ο Θεός για εμάς τους ανθρώπους για να καταλαβαινούμε την ζωή μας+να αξιοπούμε σωστά το χρόνο μας.Για το Θεό δεν υπήρχει "μα τι υπήρχε πριν τον Θεό" γιατί ο Θεός δημιούργησε+αυτόν το χρόνο+δεν υπάρχει "πριν" για τον Θεό. Τέλος να κλείσω με την εξής σκέψη.Τα φιλοσοφικά ερωτήματα δεν έχουν τέλος+δεν μας ωφελούν αν δεν μας οδηγούν να παιρνουμε πρακτικές αποφάσεις για την ζωή μας.Το παρομοιάζω με ένα ποτήρι νερό.Αν διψάς+κάποιος που εμπιστεύεσαι σου δώσει ένα ποτήρι νερό,δεν κάθεσαι να ερευνήσεις ποια είναι η χημική σύσταση του νερού που σου δίνει; Δεν κάνεις χημική ανάλυση να δεις αν το νερό έχει την σωστή αναλογία σε ανιόντα+κατιόντα, αν είναι μεταλλικό ή όχι, από ποια πηγή προέρχεται,πότε βγήκε από την πηγή ή που ήταν πριν βγεί από την πηγή του; Δεν το κάνεις γιατί πιθανόν δεν θα βρεις όλες αυτές τις απαντήσεις που θέλεις ή μέχρι να της βρεις θα έχεις τελευτήσει από την δίψα.Απλά όταν διψάς πίνεις ένα ποτήρι νερό και ξεδιψάς+συνεχίζεις την ζωή σου.Ετσι γίνεται με τον Ιησού Χριστό.Τον δέχεσαι σαν Σωτήρα σου +ξεδιψά την ψυχή σου!

     4. avatar Xronoς?

      Εγω μονο για το χρονο θα πω. Ο χρονος ειναι ανθρώπινη εφευρεση για ευκολια μας, Δεν υπαρχει. Στη φυση το μονο που υπαρχει ειναι μετακινησεις υλης. "ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ". Ακομα και οταν ενα ον γερναει απλα αλλοιωνονται τα κυταρα (μετακινηση - χημεια) δεν περασε κανενας χρονος. Αρα με εναν ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ (αλλα ποιον) θα βλεπαμε τα πραγματα αλλιώς, Οι ηλεκτρολογοι μηχανικοι ξερουν πως κανοντας μετασχηματισμο Laplace στο ηλεκτρικό ρεύμα παρουσιάζονται όλα ΑΛΛΙΩΣ. Εδω δεν το βρήκαμε ακομα. Καποιο κολπο υπαρχει.

     5. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να συγχωρέσει,σώσει+να δώσει αιώνια ζωή,διότι αναστήθηκε!Κατά Ιωάννη 3:16!Διάβαζε την Καινή Διαθήκη!

      (1)Γεια σου ξανά.Πολύ καλή ερώτηση που δείχνει ότι το θέμα σε ενδιαφέρει.Γενικά λέω πως όταν κάνουμε μια ερώτηση τοτέ ανάλογα την απάντηση πρέπει να αλλάξουμε και κατεύθυνση. Δηλαδή αν ότι απάντηση +να πάρουμε εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε το ίδιο πράγμα και συνεχίζουμε να βαδίζουμε στον ίδιο δρόμο τότε αυτό δείχνει ότι δεν ρωτήσαμε γιατί μας ενδιαφέρει η αλήθεια απλά από περιέργεια ή για να κάνουμε τον έξυπνο.Το ερώτημα σου είναι ποιος δημιούργησε τον Θεό; Η Αγία Γραφή μας λέει οτι ο Θεός είναι αυθύπαρκτος+αυτός δημιούργησε τα πάντα +άρα ακόμα +τον χρόνο. Πως γίνεται αυτό; Θα προσπαθήσω να το περιγράψω με τα φτωχλα μου λόγια. Στην αρχή του κόσμου 2 περιπτώσεις υπάρχουν. α) Να υπήρχε ύλη, η οποία ύλη για κάποιο μυστηριώδες λόγο αποφάσισε να εκραγεί , να δημιουργήσει τους πλανήτες, να ισχύουν φυσικοί νόμοι από το πουθενά και τέλος να γίνει η γη και ο άνθρωπος και όλα τα άλλα ζώα.Το ερώτημα που παραμένει αναπάντητο είναι που βρέθηκε η πρώτη αυτή ύλη; Πως αποφάσισε να εκραγεί; Οι φυσική νόμοι προυπήρχαν της ύλης ή έγιναν μετά; Δεν υπάρχει απάντησε σε αυτό. β) Στην αρχή υπήρχε ένα παντοδύναμο Πνεύμα.Αυτό το Πνεύμα είχε ένα δημιουργικό Λόγο.Δηλαδή μπορούσε να λέει κάτι+να γίνεται.Αυτό το Πνεύμα που το λέμε Θεό έκανε την ύλη απο το μηδέν και έδωσε ζωή και σε άλλα λογικά όντα για να χαίρονται+αυτά μαζί του στην αιωνίότητα. Όμως ο Θεός-Δημιουργός δεν επέβαλε την πίστη σε κανέναν.Θέλει με την θέληση τους τα πλάσματα του να τον δεχτούν σαν Θεό τους επειδή εχουν δει την αγάπη Του.

     6. avatar Σωστά

      Διάβασε: "Περι θεου αυταπάτη. " του Richard Dawkins .

    2. avatar Makis 221

     Γιαα την ακρίβεια οι επιστήμονες έχουν υπάρξει μάρτυρες εξελιξης ενός ειδους.

     1. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να συγχωρέσει,σώσει+να δώσει αιώνια ζωή,διότι αναστήθηκε!Κατά Ιωάννη 3:16!Διάβαζε την Καινή Διαθήκη!

      Μονόδρομος. ( Άλλοι αγγίζονται από την αλήθεια και άλλοι προτιμούνε να πηγαίνουν με τους πολλούς ακόμα και αν ο δρόμος οδηγεί στην καταστροφή. Κάποιος είπε ότι μόνο τα ζωντανά ψάρια έχουν την δύναμη να πηγαίνουν ενάντια στο ρεύμα , και μόνο αυτοί που έχουν τον Ιησού Χριστό στην καρδιά τους μπορούν να λένε όχι στην αμαρτία )
      [..]
      Ποτέ μην ακολουθείς έναν δρόμο μόνο και μόνο επειδή τον ακολουθούν οι πολλοί. Ποτέ μην συμβιβάζεται με το (κάνω ότι κάνουν οι πολλοί ή έτσι τα βρήκαμε και έτσι θα τα πάμε). Να σε ενδιαφέρει αν ο δρόμος που ακολουθείς είναι ο σωστός και σε οδηγεί κάπου. Και μόνο ο Λόγος του Θεού η Αγία Γραφή και ο Ιησούς Χριστός μπορούν να σου πουν αν ο δρόμος που ακολουθείς και η ζωή που ζεις είναι ο σωστός ή όχι.Ο Αριστοτέλης, ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος είπε κάποτε (δεν με ενδιαφέρει η γνώμη των πολλών αλλά η γνώμη αυτών που ξέρουν) Στο θέμα ποιος δημιούργησε τον άνθρωπο και πότε πάει ο άνθρωπος όταν πεθαίνει μόνο ο Ιησούς Χριστός μπορεί να μας απαντήσει έγκυρα γιατί ήταν παρόν μαζί με τον Πατέρα Θεό στην δημιουργία του πρώτου ανθρώπου ( δες Γένεση 1:26, Ιωάννη 1:1-3, Ιωάννη 8:58) και επίσης αναστήθηκε από τους νεκρούς και έτσι ξέρει ακριβώς τι θα συμβεί στον κάθε άνθρωπο όταν φύγει από αυτήν την ζωή (Δες Ματθαίο 25:31-46, Αποκάλυψη 20:11-15, Μάρκο 8:35-38).Εύχομαι σε σένα+ στον καθένα να κάνετε την σωστή επιλογή.Αν ο άνθρωπος χρησιμοποιήσει την ελευθερία+την λογική του με σωστό τρόπο δεν είναι δύσκολο να φτάσει στο Θεό της Αγίας Γραφής.

     2. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να συγχωρέσει,σώσει+να δώσει αιώνια ζωή,διότι αναστήθηκε!Κατά Ιωάννη 3:16!Διάβαζε την Καινή Διαθήκη!

      Δημιουργός ή ψεύτης; ( Τελικά ο Ιησούς είναι ο Δημιουργός του κόσμου και άρα και ο δικός σου Δημιουργός ή είναι απλά ο μεγαλύτερος ψεύτης που πέρασε από την γη ; Πρέπει να διαλέξεις ! ο Ιησούς Χριστός έκανε τέτοιες διακηρύξεις για τον εαυτό του που δεν σε αφήνει να επιλέξεις να πιστεύεις κάτι άλλο. Πρέπει να διαλέξεις τι θα θεωρείς ότι ήταν ο Ιησούς : Δημιουργός ή ψεύτης ;

      [...]

      Αξίζει να ασχοληθείς με το ποιος έφτιαξε τον κόσμο και ποιο το αληθινό νόημα της ζωής γιατί από την απάντηση που θα δώσεις και τον τρόπο που ζεις θα καθοριστεί που θα περάσεις την αιωνιότητα σου. Και η αιωνιότητα είναι πολύ μεγάλος χρόνος για να το πάρεις αψηφιστα ή επιπόλαια και να κάνεις μια επιλογή που δεν είναι αλήθεια που δεν είναι η σωστή γιατί βασίστηκες σε λάθος δεδομένα ή σε θεωρίες ανθρώπων που δεν θα αποδειχτούν ποτέ εντ μεταξύ εσύ τις πίστεψες και έχασες το πολύτιμο χρόνο σου με αυτές και δεν διάβασες ούτε μια φορά την Καινή Διαθήκη να μάθεις τι δίδαξε ο Ιησούς Χριστός, πως έζησε με αγάπη, αλήθεια +δικαιοσύνη και στο τέλος έδωσε την αγια+αναμάρτητη ζωή του από αγάπη για εσένα+τον κάθε αμαρτωλό για να μας σώσει από την αμαρτία που κυβερνά την ζωή μας, να μας οδηγήσει σε ελευθερία, να φωτίσει το νου μας, να αλλάξει την βρώμικη+αμαρτωλή καρδιά μας+ να μας δώσει αιώνια ζωή κοντά Του, στην αγία παρουσία του.Αυτό δηλαδή που είχε+έχασε ο Αδάμ ο Ιησούς Χριστός μας το δίνει πίσω+ πολύ περισσότερο.Εσύ τι θα κάνεις με την προσφορά του Ιησού Χριστού; Θα την δεχθείς ή όχι;

     3. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να συγχωρέσει,σώσει+να δώσει αιώνια ζωή,διότι αναστήθηκε!Κατά Ιωάννη 3:16!Διάβαζε την Καινή Διαθήκη!

      (7) η Αγία Γραφή μας μιλά για έναν Θεό που δημιούργησε τον άνθρωπο και πότε δεν έπαψε να του μιλά ή να ενδιαφέρεται για αυτόν. Όμως ο πρώτος άνθρωπος έκανε κακή χρήση της ελευθερίας και της λογικής του και προτίμησε να ακούσει τον διάβολο και τα ψέματα του παρά να υπακούσει στο Θεό και στον Λόγο Του. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε. Από τότε μπήκε η αμαρτία, το ψέμα , η αδικία, η εκμετάλλευση, η κακία, η πορνεία, η ζήλια, ο φόνος και ο θάνατος στην ζωή του ανθρώπου. Η αμαρτία έφερε χωρισμό από τον Θεό. Ο Θεός δεν μιλάει κάθε απόγευμα με τον Αδάμ όπως έκανε στον αρχικό παράδεισο ( δες Γένεση 3:8) αλλά δεν έπαψε να θέλει να επικοινωνήσει με το δημιούργημα Του. Ο Θεός της Αγίας Γραφής έχει παρέμβει πολλές φορές στην ανθρώπινη ιστορία. Πχ κατακλυσμός, Βαβέλ +πολλές γλώσσες και μαζική μετανάστευση , δημιουργία του λαού Ισραήλ. Ο Θεός έδωσε την Παλαιά Διαθήκη για να προετοιμάσει την ανθρωπότητα για τον ερχομό ενός Μεσσία, ενός Σωτήρα που υποσχέθηκε ότι θα στείλει από την στιγμή που έδιωξε τον άνθρωπο από τον παράδεισο (δες Γένεση 3:15). Ο Μεσσίας θα έφερνε ξανά ειρήνη με τον Θεό και θα έσωζε τον άνθρωπο. Ο μεσσίας θα ονομαζόταν δεύτερος ή έσχατος Αδάμ +θα έδινε πίσω αυτό που είχε και έχασε ο πρώτος Αδάμ. Κοινωνία με τον Θεό, αθανασία (αιώνια ζωή), αναμαρτησια δηλαδή δικαιοσύνη+αγιότητα. Αυτά όλα τα έκανε ο Ιησούς Χριστός με το σταυρικό του θάνατο. Αν κάποιος πιστέψει στον Ιησού Χριστό συγχωρούνται οι αμαρτίες του +ο άνθρωπος αρχίζει να ζει μια νέα ζωή όπως θέλει ο Θεός +έζησε ο Ιησούς.

     4. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να συγχωρέσει,σώσει+να δώσει αιώνια ζωή,διότι αναστήθηκε!Κατά Ιωάννη 3:16!Διάβαζε την Καινή Διαθήκη!

      (6) παράδειγμα. Αν περπατάς σε μια έρημο και ξαφνικά βρίσκεις μια βίλα με αυλή, γρασίδι, πισίνα. Ωραία δωμάτια, έπιπλα, πόρτες παράθυρα κτλ από χρυσάφι ασήμι και άλλα μέταλλα δεν θα πεις ποτέ σου αυτό το σπίτι δεν ξέρω πως έγινε. Μπορεί να έγινε στην μεγάλη έκρηξη ή με κάποιο σεισμό και η μητέρα φύση διάλεξε τα διάφορα στοιχεία που ούτως ή άλλως υπάρχουν στην φύση να υπάρχουν συγκεντρωμένα σε αυτό το τόπο στην σωστή αναλογία και συνδεδεμένα μεταξύ τους με τέτοιο τρόπο ώστε να έχουμε αυτό το όμορφο σπίτι. Υπάρχει περίπτωση να το πεις αυτό; Ή βλέποντας ένα ωραίο σπίτι που έχει όλες τις ευκολίες και ανέσεις που χρειάζεται ένας άνθρωπος αντιλαμβάνεσαι ότι κάποιος άλλος άνθρωπος, ένα νοήμων ον , ένας κατασκευαστής κάθισε το σκέφτηκε,το σχεδίασε και το έχτισε. Το ίδιο γίνεται με την γη. Η γη είναι το σπίτι μας. Είναι σχεδιασμένη να φιλοξενεί ζωή και η ζωή μας να είναι όμορφη. Μήπως αυτό έγινε τυχαία και από σύμπτωση; Η Αγία Γραφή λέει ότι αν ένας άνθρωπος είναι ειλικρινής και ταπεινός μέσα από την παρατήρηση της φύσης και την τελειότητα της ζωής μπορεί να καταλάβει ότι υπάρχει Θεός και ότι όλα αυτά δεν έγιναν από τυχαία ή φυσικά γεγονότα αλλά επειδή κάποιος τα σχεδίασε και τα έκανε να λειτουργούν έτσι που λειτουργούν (Δες Ρωμαίους επιστολή του αποστόλου Παύλου 1:18-32).Από την παρατήρηση της φύσης μπορείς να καταλάβεις ότι υπάρχει Δημιουργός+Θεός.Όμως για να καταλάβεις ποιος είναι αυτός ο Θεός+τι θέλει από εσένα πρέπει ο ίδιος ο Θεός να σου αποκαλυφθεί. Και ο Θεός το έκανε+αυτό.

     5. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να συγχωρέσει,σώσει+να δώσει αιώνια ζωή,διότι αναστήθηκε!Κατά Ιωάννη 3:16!Διάβαζε την Καινή Διαθήκη!

      5) Στ) Ακόμα και αν θεωρήσουμε ότι η εξέλιξη στα ζώα έγινε γιατί τα ζώα είχαν ανάγκες και επειδή κινούνταν ήταν πιο εύκολο να εξελιχθούν. Τι να πούμε για τα εκατομμύρια φυτών δέντρων και λουλουδιών; Αυτά γιατί εξελίχθηκαν; Τι ανάγκη είχαν; Γιατί δεν έμειναν στο αρχικό είδος δέντρου και έγιναν όλα αυτά τα διαφορετικά είδη δέντρων που το καθένα δίνει τον καρπό του και σε διαφορετική εποχή ώστε ο άνθρωπος που είναι κατ εικόνα και ομοίωση του Θεού να τρώει φρέσκα φρούτα και λαχανικά όλες τις εποχές του χρόνου; Πόσο όμορφα το περιγράφει η Αγία Γραφή πως ο Θεός( έκανε και τα φυτά να δίνουν καρπό και σπόρο κατά το είδος αυτού και είδε ο Θεός ότι ήταν καλό) Γένεση 1:12. Με όλα αυτά τα στοιχεία που παρέθεσα θέλω να δείξω πως πιο λογικό και πιο επιστημονικό είναι να πιστεύεις στον Θεό της Αγίας Γραφής και ότι ο Θεός δημιούργησε όλα αυτά που βλέπουμε γύρω μας από το να λες ότι όλα αυτά έγιναν στην τύχη ή είναι προϊόν εξέλιξης. Επίσης επειδή κανείς μας δεν ήταν παρόν στην δημιουργία του σύμπαντος και του πρώτου ανθρώπου δεν μπορεί να βεβαιώσει ο ίδιος έχοντας δει με τα μάτια του αν προερχόμαστε από τον Αδάμ ή από πιθήκους. Άρα μόνο υποθέσεις και θεωρίες μπορούμε να κάνουμε. Όχι βεβαιότητα , τουλάχιστον όχι για την εξέλιξη των ειδών. Όμως ο άνθρωπος έχει και κάτι ακόμα που μας ξεχωρίζει από τα ζώα. Έχουμε μυαλό+λογική.ο άνθρωπος μπορεί να βγάλει λογικά συμπεράσματα από αυτά που βλέπει +να καταλάβει τι έγινε παρότι δεν ήταν ο ίδιος παρόν σε κάτι ή δεν το είδε με τα ίδια του τα μάτια.

     6. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να συγχωρέσει,σώσει+να δώσει αιώνια ζωή,διότι αναστήθηκε!Κατά Ιωάννη 3:16!Διάβαζε την Καινή Διαθήκη!

      (4) Ε) Αν υποθέσουμε ότι η θεωρία της εξέλιξης είναι αληθινή και αν παραβλέψουμε όλες τις δυσκολίες του πως η ζωή εξελίχθηκε σε αυτήν την ποικιλία και πολυπλοκότητα που υπάρχει σήμερα θα ήθελα να σταθώ και σε ένα άλλο γεγονός. Αν υπήρχε εξέλιξη τι μας κάνει να πιστεύουμε ότι η φύση τα έκανε τα μέρη του σώματος μας εκτός από το να υπάρχουν όμορφα+λειτουργικά; Πως η φύση ή η τυχαία επιλογή σκεφτεικε και έκανε το σώμα του ανθρώπου ένα θαυμάσιο και πολυλειτουργικο εργαλείο; Ποιος σχεδίασε το κεφάλι και το κάθε όργανο στην θέση του να παίζει ένα συγκεκριμένο ρόλο και συνάμα να είναι όμορφο; Πχ το χέρι μας. Ποιος σχεδίασε τον αντίχειρα να έχει μια ευελιξία και μια ανεξάρτητη κίνηση σε σχέση με τα άλλα τέσσερα δάχτυλα; Χάρη σε αυτή την ανεξάρτητη κίνηση του αντίχειρα ο άνθρωπος μπορεί να πιάσει, να επεξεργαστεί εργαλεία και να αναπτύξει πολυτισμό. Ποιος το έκανε αυτό; Ή ας πάρουμε το στομάχι του ανθρώπου ή των ζώων. Όπως ξέρεις όταν τρώμε τροφές πάνε στο στομάχι. Εκεί το στομάχι εγκρίνει διαφορά πεπτικά υγρά που διαλύουν τις τροφές ή +κόκαλα εκτός από το ίδιο το στομάχι που είναι+αυτό κρέας. Ποιος έκανε λοιπόν τα πεπτικά υγρά να διαλύουν τα πάντα εκτός από το ίδιο το στομάχι; Οι άνθρωποι που δεν πιστεύουν στον Θεό τα αποδίδουν στην τύχη+στην φύση.Δηλαδή αποδίδουν στην φύση ικανότητες σκέψης+δημιουργίας, δηλαδή θεϊκές ιδιότητες χωρίς να είναι Θεός ή σκεπτόμενο ον.+ οι άνθρωποι δεν θέλουν να πιστέψουν στον Θεό της Αγίας Γραφής που είναι Θεός +μάλιστα παντοδύναμος + γεμάτος αγάπη.

     7. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να συγχωρέσει,σώσει+να δώσει αιώνια ζωή,διότι αναστήθηκε!Κατά Ιωάννη 3:16!Διάβαζε την Καινή Διαθήκη!

      (3) Η θεωρία της εξέλιξης δεν απαντά ικανοποιητικά στο γιατί έγινε αρσενικό και θηλυκό από τυχαίες μεταλλάξεις. Δ) αν τα ζώα εξελίχθηκαν τι μας κάνει να πιστεύουμε ότι αυτό έχει σταματήσει στο παρελθόν; Κανονικά θα έπρεπε όχι μόνο ένα αλλά εκατομμύρια είδη ζώων να εξελίσσονται μπροστά στα μάτια μας. (Αν και όπως είπα η εξέλιξη δικαιολογεί μόνο το ένα ζώο να εξελίχθηκε σε μια άλλη μορφή ζωής , δηλαδή όλα τα μέλη ένα είδος ζώου να γίνουν ένα νέο είδος) και όχι την ποικιλία της ζωής. Όμως όσο υπάρχει άνθρωπος και ανθρώπινη ιστορία βλέπουμε όλα τα ζώα να αναπαράγονται ακριβώς κατά το είδος αυτού , ακριβώς όπως το λέει η Αγία Γραφή. Ακόμα και οι επιστήμονες μπορούν να κάνουν παρεμβάσεις σε ένα ζώο αλλά οι αλλαγές κάνουν το ζώο να παραμείνει στο ίδιο είδος που ήταν ή αν γίνει ένα νέο είδος δεν μπορεί να αναπαραχθεί πχ το μουλάρι. Από ότι γνωρίζω δεν βλέπουμε κανένα νέο είδος που να εξελίσσεται από κάποιο προηγούμενο. Όλα τα ζώα φαίνονται πλήρως ανεπτυγμένα και ολοκληρωμένα. Επίσης αν η εξέλιξη ήταν αλήθεια θα έπρεπε να βρίσκαμε όχι έναν αλλά εκατομμύρια σκελετούς (όχι μόνο ανθρωπίνων) αλλά σε όλα τα είδη που θα ήταν το ενδιάμεσο ενός ζώου σε αυτό που έχουμε σήμερα. Δεν υπάρχει ούτε ένας τέτοιος σκελετός. Όλοι οι σκελετοί είναι από πληρως ανεπτυγμένα ζώα που είτε υπάρχουν ακόμα ή εξαφανίστηκαν για διάφορους φυσικούς λόγους και όχι γιατί το είδος τους εξελίχθηκε σε κάποιο άλλο είδος ζώου.

     8. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να συγχωρέσει,σώσει+να δώσει αιώνια ζωή,διότι αναστήθηκε!Κατά Ιωάννη 3:16!Διάβαζε την Καινή Διαθήκη!

      (2) Αν δημιουργήθηκε τυχαία ο πρώτος μονοκυταρρος οργανισμός (ίσως από κάποια έκρηξη, ή κάποια ηλεκτρική εκκένωση,ή από την συνδικαλιστική δράση κάποιων χημικών και ανόργανων στοιχείων) τότε τι θα υποθέσουμε ότι αυτό γινότανε συνέχεια και κάθε φορά μετά από μια έκρηξη ο μονοκυταρρος οργανισμός που δημιουργοτανε ήταν ακριβώς ο ίδιος; Ή κάθε φορά ήταν και διαφορετικός ή διαφορετικό είδος ζώου; Β) ας υποθέσουμε ότι όλοι οι πρώτοι μονοκύτταροι οργανισμοί ήταν το ίδιο είδος (από κάποιο θαύμα της φύσης). Πως να εξηγήσουμε ότι αυτή οι μονοκύτταροι οργανισμοί είχαν διάθεση να εξελιχθούν σε κάποιο άλλο είδος ζωής και μάλιστα πιο περίπλοκο; Γιατί δεν παρέμειναν στην αρχική τους κατάσταση; Και αν αποφάσισαν να εξελιχθούν γιατί δεν εξελίχθηκαν όλοι οι πρωτόγονοι μονοκύτταροι οργανισμοί σε ένα νέο είδος δηλαδή όλοι να γίνουν ψάρι ή αχινός ή χταπόδι; Ή τεράστια ποικιλία των ζώων δεν μπορεί να έγινε τόσο τυχαία. Τουλάχιστον η εξέλιξη δεν απαντά ικανοποιητικά σε αυτό το μυστήριο. Γ) για να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί η ζωή πρέπει ο ζωντανός οργανισμός να αναπαράγεται. Πως ξεκίνησε η αναπαραγωγή του κάθε είδους κατά το ίδιο είδος με τον πατέρα και μητέρα; Μήπως ο πρωτόγονος μονοκύτταρος οργανισμός απόφασισε να γίνει πολύκυτταρος και στην πρώτη μετάλλαξη δημιουργήθηκε ένας νέος οργανισμός με αρσενικά όργανα αναπαραγωγής και ο επόμενος με θηλυκά όργανα ώστε όταν αυτά τα δύο ενώνονται να δημιουργείται ένα νέο πλάσμα κατά το είδος των γωνιών του και όχι κάτι τρίτο;

     9. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να συγχωρέσει,σώσει+να δώσει αιώνια ζωή,διότι αναστήθηκε!Κατά Ιωάννη 3:16!Διάβαζε την Καινή Διαθήκη!

      (1)Γεια σου. Αν υποθέσουμε ότι η θεωρία της εξέλιξης είναι αληθινή. Δηλαδή αν πιστεύουμε ότι δημιουργήθηκε τυχαία μια μορφή ζωής (πιο πιθανό αυτό να έγινε μέσα στην θάλασσα) και αυτή η μορφή ζωής εξελίχθηκε στην ποικιλία ζώων και ζωής που βλέπουμε σήμερα. Θέλω να σε ρωτήσω το βλέπεις αυτό πιο λογικό και πιο "επιστημονικό" να έγινε έτσι από αυτό που λέει η Αγία Γραφή (ότι έκανε ο Θεός παν ζώο επί της γης, να αυξάνεται κατά το είδος αυτού, και είδε ο Θεός ότι ήταν καλό) Γένεση 1:19-25. Ας κάνουμε μερικές λογικές σκέψεις+παρατηρήσεις γιατί δεν είναι λογικό να έγιναν τα ζώα από μόνα τους και γιατί η περιγραφή που δίνει η Αγία Γραφή φαντάζει πιο λογική,πιο ρεαλιστική, πιο πειστική δηλαδή ότι όλα έγιναν από κάποιο παντοδύναμο Ων,η δημιουργία είναι προϊόν σκέψης, σχεδιασμού και αγάπης από κάποιον που θέλει το καλό μας και όχι τύχη και σύμπτωση. Α) πως δημιουργήθηκε η πρώτη μορφή ζωής; Αν η θεωρία της εξέλιξης είναι αληθινή τότε θα ήταν μια πολύ μορφή ζωής, κάποιος μονοκύτταρος οργανισμός (που δεν θα είχε καν φύλο, δηλαδή ούτε αρσενικό ούτε θηλυκό). Το ερώτημα είναι αν δημιουργήθηκε τυχαία επειδή βρέθηκε σε κατάλληλο περιβάλλον που ευνοούσε την ανάπτυξη ζωής ας δημιουργήσουν οι επιστήμονες ένα παρόμοιο ευνοϊκό περιβάλλον στο εργαστήριο (οποίο θεωρούν πιο κατάλληλο) και ας δημιουργήσουν έστω και έναν μονοκυταρρο οργανισμό ζωντανό εκ του μηδενός; Δεν το έχουν καταφέρει ακόμα (και ούτε θα το καταφέρουν ποτέ γιατί μόνο ο Θεός είναι ο Δημιουργός της ζωής από το τίποτα+από το μηδέν)

   2. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να συγχωρέσει,σώσει+να δώσει αιώνια ζωή,διότι αναστήθηκε!Κατά Ιωάννη 3:16!Διάβαζε την Καινή Διαθήκη!

    (2)Το να πούμε ότι όλα έγιναν μόνα τους+σήμερα διατηρούνται όλα στην θέση τους από τύχη+ σύμπτωση δεν είναι αλήθεια και δεν ικανοποιεί τον ανήσυχο νου και την καρδιά που διψάει για αλήθεια και δικαιοσύνη. Όμως κάποιοι ψαχνουν εναλλακτικές λύσεις για την δημιουργία του κόσμου και του ανθρώπου απλά και μόνο γιατί αυτό τους βολεύει στην συνείδηση τους. Γιατί αν δεν υπάρχει Θεός ή πείσουμε τους εαυτούς μας ότι δεν υπάρχει Θεός, τότε δεν είμαστε ηθικά υπόλογοι σε ότι κάνουμε σε ένα ανώτερο Ον ούτε μια μέρα θα κριθούμε μια ημέρα με αλήθεια+δικαιοσύνη ενώπιον αυτού που μιας έφτιαξε. Έτσι οι άνθρωποι που δεν πιστεύουν στην δημιουργία του πρώτου ανθρώπου (ξέρουμε+ το όνομα του, τον λέγανε Αδάμ) από τον Θεό είναι περισσότερο για ιδεολογικούς - πολιτικούς λόγους και όχι λόγο "επιστημονικών" αποδείξεων. Όπως είπε κάποτε ο Γάλλος μαθηματικός+φυσικός Παστέρ (που ήταν συνειδητός χριστιανό+ πίστευε στην ανάσταση του Ιησού Χριστού): [οι άπιστοι στον Θεό είναι οι πλέον εύπιστοι άνθρωποι. Είναι έτοιμοι να πιστέψουν οποιαδήποτε θεωρία+ φαντασίωση τους πεις , ακόμα+αν δεν υπάρχει ούτε μία απόδειξη, αρκεί να μην πιστέψουν ότι υπάρχει Θεός ή ότι ο Θεός μας δημιούργησε]. Έτσι εγώ πιστεύω ότι Θεός υπάρχει. Ο Θεός θέλει να μιλήσει με τον άνθρωπο. Για αυτό μας έδωσε την Αγία Γραφή.ο Θεός δεν θέλει να επιβάλλει την πίστη ούτε να μας τιμωρήσει στην πρώτη αμαρτία.αυτην την ελευθερία+μακροθυμια του Θεού πολλοί την παρεξηγούν+λένε ότι ο Θεός δεν υπάρχει.Ομως όποιος ψάξει θα βρει τον Θεό όπως+ εγώ κάποτε.

   3. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να συγχωρέσει,σώσει+να δώσει αιώνια ζωή,διότι αναστήθηκε!Κατά Ιωάννη 3:16!Διάβαζε την Καινή Διαθήκη!

    Πιστεύω ότι όλοι μπορούν να έχουν μια άποψη και πιστεύω ότι έχουν δικαίωμα να την εκφράζουν. Ο Ιησούς Χριστός τον οποίο πιστεύω και ακολουθώ και πιστεύω ότι μια ημέρα θα ξαναδεί να κρίνει με δικαιοσύνη την γη καλούσε τους ανθρώπους να τον ακολουθήσουν αλλά ποτέ δεν τους υποχρέωσε. Η αλήθεια έχει την δύναμη να ελκύει τους ειλικρινείς ανθρώπους από μακριά όπως ο μαγνήτης το σίδερο. Τα λόγια του Ιησού Χριστού αγγίζουν και ξεκουράζουν κάθε διψασμένη ψυχή που ψάχνει αγάπη, χαρά, ειρήνη, ελευθερία και δικαιοσύνη γιατί τα λόγια του Ιησού είναι λόγια Θεού και είναι αυτά για τα οποία πλαστηκαμε. Μόνο στο κήρυγμα του Ιησού ο άνθρωπος βρίσκει πληρότητα και νόημα στην ζωή του, και εδώ στην γη και στην αιωνιότητα. ) Από την εμπειρία μου ένας βασικός λόγος που πολλοί άνθρωποι δεν πιστεύουν στον Θεό , στην ανάσταση του Ιησού Χριστού και στην θεοπνευστία της Αγίας Γραφής είναι γιατί έχουν αποδειχτεί σαν αληθινά και σαν επιστημονικά λάθος υποθέσεις και αντιεπιστημονικές θεωρίες που όμως παρουσιάζονται στους ανθρώπους με τέτοιο τρόπο σαν να είναι αληθινά γεγονότα και να έχουν αποδειχτεί. Σαν τέτοια θέματα θα αναφέρω το: πώς δημιουργήθηκε η ζωή και ο άνθρωπος αν είναι δηλαδή δημιουργία ή προερχόμαστε από την εξέλιξη των ειδών, το πως δημιουργήθηκε το σύμπαν και τέλος αν υπάρχουν εξωγήινοι ; Έτσι έγραψα το παρακάτω με λογικά επιχειρήματα και αποδείξεις για αυτά που πιστεύω. Διάβασε την αν ψάχνεις για την αλήθεια http://tinyurl.com/ybekewhj

    1. avatar Δεν ήσασταν ποτέ άθεος ! …

     ...νομίζω.

     1. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να συγχωρέσει,σώσει+να δώσει αιώνια ζωή,διότι αναστήθηκε!Κατά Ιωάννη 3:16!Διάβαζε την Καινή Διαθήκη!

      Τι σε κάνει να το λες αυτό; Ήμουν άθεος με την έννοια ότι δεν πίστευα στο ότι υπάρχει Θεός ή ότι χρειαζόμαστε τον Θεό για να εξηγήσουμε την προέλευση της ζωής. Νόμιζα ότι η επιστήμη έχει όλες τις απαντήσεις και ότι η θεωρία του Δαρβίνου , η θεωρία ότι όλοι προερχόμαστε από κάποιο πρωτόγονα ζώα που εξελίχθηκαν και έγινε ο άνθρωπος έχει αποδειχθεί. Όταν κατάλαβα ότι ο κάθε άνθρωπος λέει και μία θεωρία και ότι πολλοί άλλοι άνθρωποι πιστεύουν ότι θεωρία και φαντασία ακούσουν αρκεί να μην πιστέψουν ότι υπάρχει Θεός ο οποίος είναι άγιος και δίκαιος και μια ημέρα θα μας κρίνει με αλήθεια και δικαιοσύνη για ότι κάναμε σε αυτήν την ζωή. Επειδή ο Ιησούς Χριστός αναστήθηκε και εγώ έχω εμπειρία ότι είναι ζωντανός αλλά και δυνατός να κάνει θαύματα και να απαντά προσευχές δεν έχω καμία αμφιβολία ποιος λέει την αλήθεια σε αυτήν την ζωή και ποιος χάνει τον χρόνο του με θεωρίες ανθρώπων που δεν είναι αλήθεια+πότε δεν θα αποδειχτούν ότι ισχύουν αλλά εντωμεταξύ οι άνθρωποι που τις πιστεύουν έχουν φύγει από αυτήν την ζωή +μαζί με τον χρόνο τους έχουν χάσει+την αιώνια ψυχή τους. Ο Ιησούς Χριστός είναι αληθινός και ζωντανός. Είναι ο Δημιουργός μας που έγινε άνθρωπος
      +να σταυρωθεί ο ίδιος για τις αμαρτίες μας και την σωτηρία μας. Ο Ιησούς Χριστός δεν θα μας επιβάλλει ποτέ την πίστη. Δεν θα μας επιβάλει να ζήσουμε όπως λέει το Ευαγγέλιο.Εμείς οι άνθρωποι πρέπει να επιλέξουμε να πιστέψουμε σε Αυτόν,να του εμπιστευτούμε την ζωή μας,να ακολουθήσουμε το παράδειγμα Του γιατί είναι ο καλός ποιμένας μας.

    2. avatar Anarion

     Ο πρώτος άνθρωπος ήταν ο Αδάμ, έτσι; Και στην Παλαιά Διαθήκη αναφέρεται όλη η γενεαλογία του; Με βάση την οποία η αρχή του κόσμου τοποθετείται στο 4500 πχ περίπου;

     1. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να συγχωρέσει,σώσει+να δώσει αιώνια ζωή,διότι αναστήθηκε!Κατά Ιωάννη 3:16!Διάβαζε την Καινή Διαθήκη!

      Γεια σου. Ναι πιστεύω ότι ο άνθρωπος έχει περίπου 6000 χρόνια παρουσία πάνω στην γη. Αλλά+ η ιστορία των πολιτισμών δείχνει ότι ο άνθρωπος δεν έχει δημιουργήσει πολυτισμό που να χρονολογείται παραπάνω από το 2- 3000 προ Χριστού. Σε ότι αναφέρεται η Αγία Γραφή είναι 100% αληθινό+τα πράγματα γίνανε όπως ακριβώς τα λέει ο Λόγος του Θεού. Δεν ξέρουμε όμως πόσα χρόνια πριν είχε δημιουργηθεί το σύμπαν ή η γη+ αν ο χρόνος μετρουσε με τον ίδιο τρόπο που καθορίζουμε την ημέρα ή το έτος σήμερα. Επίσης η αληθινοτητα της χριστιανικής πίστης δεν καθορίζεται από το να απαντήσουμε ποια είναι η ηλικία της γης ή του σύμπαντος αλλά από το αν ο Ιησούς Χριστός (που ήταν ιστορικό πρόσωπο) αν πραγματικά ήταν Υιός Θεού +αν πραγματικά αναστήθηκε.+για αυτό έχουμε αρκετές μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες που κατέγραψαν τις εμπειρίες τους με τον αναστημένο Ιησού Χριστό στα βιβλία που σήμερα γνωρίζουμε σαν 4 Ευαγγελία.+οι άνθρωποι αυτοί δώσανε βεβαιότητα ότι τα πράγματα γίνανε όπως τα λένε παθαινοντας μαρτυρικά.+ όπως είπε κάποιος ( ένας άνθρωπος μπορεί να πει ψέματα μόνο+μόνο για να σώσει την ζωή του. Κάνεις όμως δεν λέει ψέματα για να την χάσει δηλαδή να τον σκοτώσουν όταν μπορεί να πει την αλήθεια+να ζήσει). Αν οι απόστολοι δεν είχαν δει τον Ιησού Χριστό ανεστημένο δεν θα δεχόταν να πεθάνουν για ένα ψέμα ότι τάχα είδαν τον Ιησού ζωντανό. Μόνο όταν έχεις εμπειρία με τον ζωντανό Ιησού δεν φοβάσαι ούτε
      +αυτόν τον θάνατο.Όμως+σήμερα μπορεί κάποιος να γνωρίσει τον Ιησού αν το ζητήσει με μια προσευχή.

     2. avatar Anarion

      Κοίτα, διαφωνούμε σε πολλά. Σαν φιλική συμβουλή έχω να σου πω 1) το να σπαμμάρεις με 3 σελίδες κείμενο δεν βοηθάει τον σκοπό σου, γιατί κανείς δεν τα διαβάζει 2) μη μπλέκεις την επιστήμη με τη θεολογία. Ασχολούνται με άλλα πράγματα κι εκεί ακόμη που επικαλύπτονται δεν αλληλοαναιρούνται απαραιτήτως, εκτός κι αν οι συνομιλητές εθελοτυφλούν- οπότε επέρχεται σύγκρουση που δεν οδηγεί πουθενά. Μείνε στο κοινωνιολογικό κομμάτι του δόγματός σου κι άσε την κοσμογονία με τη στενή της σχέση. Φιλικά πάντα.

     3. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να συγχωρέσει,σώσει+να δώσει αιώνια ζωή,διότι αναστήθηκε!Κατά Ιωάννη 3:16!Διάβαζε την Καινή Διαθήκη!

      (1 από 5) Γεια ευχαριστώ για τις καλοπροαίρετες συμβουλές. Απλά να εξηγήσω το εξής. Πολλοί δεν πιστεύουν στον Ιησού Χριστό και στην Αγία Γραφή γιατί νομίζουν ότι δεν υπάρχουν αρκετές αποδείξεις ότι ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο ή ότι δεν είναι λογικό να πιστεύει κάποιος στον Θεό στις ημέρες μας. Με τα σχόλια μου και τις μακροσκελείς αποδείξεις που φέρνω θέλω να αποδείξω ότι ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Δηλαδή ότι πιο λογικό και πιο επιστημονικό είναι να κάποιος πιστεύει στον Θεό , στην δημιουργία του σύμπαντος και του ανθρώπου από τον Θεό και ότι ο Ιησούς Χριστός αναστήθηκε από τους νεκρούς και σήμερα είναι ζωντανός από το να μην πιστεύει.
      Τα σχόλια μου είναι λίγο μεγάλα για να πείσω και τον πιο δύσπιστο αλλά ταυτόχρονα ειλικρινή και ψάχνει στοιχεία και αποδείξεις για αυτά που πιστεύει ή δεν πιστεύει. Και όσο υπάρχουν άνθρωποι που φεύγουν από αυτήν την ζωή καθημερινά και δεν έχουν συμφιλιωθεί με τον Δημιουργό τους και δεν έχουν δεχτεί την δωρεάν σωτηρία που χαρίζει ο Ιησούς Χριστός εγώ θα συνεχίσω να κάνω τα σχόλια και τις παρεμβάσεις μου.

     4. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να συγχωρέσει,σώσει+να δώσει αιώνια ζωή,διότι αναστήθηκε!Κατά Ιωάννη 3:16!Διάβαζε την Καινή Διαθήκη!

      (2 από 5) Επίσης να πω πως όταν μιλάμε για πνευματικές αλήθειες και τα πράγματα το Θεού και την Αγία Γραφή είναι όπως όταν δίνει ένα ποτήρι με γάργαρο και δροσερό νερό σε κάποιον. Κάποιοι άνθρωποι θα το αρπάξουν και θα το πιούν αμέσως και θ σου πουν θέλω και άλλο (ιδίως αν είναι μια πολύ ζεστή ημέρα του καλοκαιριού και είναι διψασμένοι) ενώ κάποιοι ούτε θα γυρίσουν να το κοιτάξουν το ποτήρι με το νερό.
      Έτσι είναι και η ψυχή του ανθρώπου. Αν ο άνθρωπος διψά η ψυχή του για αγάπη αληθινή, για ειρήνη, για δικαιοσύνη, για κάτι που θα δίνει νόημα και προοπτική στην ζωή του τα λόγια του Ιησού τον ξεδιψάνε και γεμίζουν την ζωή του. Αν ο άνθρωπος δεν τον απασχολούν τα παραπάνω και ζει μόνο για να πεθάνει και δεν τον ενδιαφέρει που θα πάει μετά το θάνατο του και με ποιον θα περάσει την αιωνιότητα του τα λόγια του Ιησού Χριστού και την Αγίας Γραφής τον αφήνουν παγερά αδιάφορο.
      Τέλος τα λόγια του Ιησού Χριστού εξηγούν γιατί άλλο βρίσκουν την διδασκαλία του Ιησού Χριστού πολύ ενδιαφέρουσα και πολύ πρακτική για την ζωή τους και κάποιοι δεν θέλουν να ακούν τίποτα για Θεό και Ιησού Χριστό και ανάσταση νεκρών.

     5. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να συγχωρέσει,σώσει+να δώσει αιώνια ζωή,διότι αναστήθηκε!Κατά Ιωάννη 3:16!Διάβαζε την Καινή Διαθήκη!

      (3 από 5) [ 36 Ο Ιησούς αποκρίθηκε: Η δική μου βασιλεία δεν είναι από τούτο τον κόσμο· αν η δική μου βασιλεία ήταν από τούτο τον κόσμο, οι υπηρέτες μου θα αγωνίζονταν, για να μη παραδοθώ στους Ιουδαίους· τώρα, όμως, η δική μου βασιλεία δεν είναι από εδώ.
      37 Και ο Πιλάτος τού είπε: Λοιπόν, βασιλιάς είσαι εσύ; Ο Ιησούς αποκρίθηκε: Εσύ λες, ότι εγώ είμαι βασιλιάς. Εγώ γι' αυτό γεννήθηκα, και γι' αυτό ήρθα στον κόσμο, προκειμένου να δώσω μαρτυρία για την αλήθεια. Καθένας που είναι από την αλήθεια, ακούει τη φωνή μου
      38 Ο Πιλάτος λέει σ' αυτόν: Τι είναι αλήθεια; Και μόλις το είπε αυτό, βγήκε πάλι έξω προς τους Ιουδαίους, και τους λέει: Εγώ δεν βρίσκω σ' αυτόν κανένα έγκλημα·
      39 είναι, μάλιστα, συνήθεια σε σας, να σας απολύσω έναν κατά το Πάσχα· θέλετε, λοιπόν, να σας απολύσω τον βασιλιά των Ιουδαίων;
      40 Όλοι, λοιπόν, κραύγασαν ξανά, λέγοντας: Όχι τούτον· αλλά, τον Βαραββά. Ο δε Βαραββάς ήταν ληστής.] Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο 18:36-40. Που σημαίνει αν είσαι πονηρός άνθρωπος δεν διστάζεις να ζητήσεις το θάνατο κάποιου αθώου ενώ αν είσαι πολιτικάντης συναινείς σε ψέματα και σε εγκλήματα μόνο και μόνο για να παραμείνεις στην εξουσία και να καλοπερνάς.

     6. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να συγχωρέσει,σώσει+να δώσει αιώνια ζωή,διότι αναστήθηκε!Κατά Ιωάννη 3:16!Διάβαζε την Καινή Διαθήκη!

      (4 από 5) [ 16 Επειδή, με τέτοιον τρόπο αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε έδωσε τον Υιό του τον μονογενή, για να μη χαθεί καθένας ο οποίος πιστεύει σ' αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή.
      17 Δεδομένου ότι, ο Θεός δεν απέστειλε τον Υιό του στον κόσμο, για να κρίνει τον κόσμο, αλλά για να σωθεί ο κόσμος διαμέσου αυτού.
      18 Όποιος πιστεύει σ' αυτόν, δεν κρίνεται· όποιος, όμως, δεν πιστεύει, έχει ήδη κριθεί, επειδή δεν πίστεψε στο όνομα του μονογενή Υιού τού Θεού.
      19 Κι αυτή είναι η κρίση, ότι το φως ήρθε στον κόσμο, και οι άνθρωποι αγάπησαν το σκοτάδι περισσότερο παρά το φως· για τον λόγο ότι, τα έργα τους ήσαν πονηρά.
      20 Επειδή, όποιος πράττει τα φαύλα, μισεί το φως, και δεν έρχεται στο φως, για να μη έρθουν σε έλεγχο τα έργα του.
      21 Όποιος, όμως, πράττει την αλήθεια, έρχεται στο φως, για να φανερωθούν τα έργα του, ότι έγιναν σύμφωνα με τον Θεό.] Ιωάννης 3:16-21 . Η αλήθεια και η σωτηρία υπάρχει και είναι διαθέσιμη για όλους. Κάποιους η αλήθεια τους ελκύει από μακριά και θέλουν να ξέρουν αν αυτά που πιστεύουν και ο τρόπος που ζουν συμφωνούν με αυτά που δίδαξε ο Ιησούς Χριστός και είναι γραμμένα στο Ευαγγέλιο. Όμως όποιος είναι πονηρός άνθρωπος και πράττει πονηρά έργα και αγαπά την ανομία και την αμαρτία δεν θέλει ούτε να ακούει για Ιησού Χριστό και ανάσταση γιατί η συνείδηση του τον ελέγχει και θέλει να αγνοεί τον Θεό.

     7. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να συγχωρέσει,σώσει+να δώσει αιώνια ζωή,διότι αναστήθηκε!Κατά Ιωάννη 3:16!Διάβαζε την Καινή Διαθήκη!

      (5 από 5) Και η καταδίκη των ανθρώπων δεν θα είναι γιατί απλά είναι αμαρτωλοί (σύμφωνα με την Αγία Γραφή κάθε άνθρωπος είναι αμαρτωλός και όλοι οι άνθρωποι κληρονομούμε αυτήν την αμαρτωλή μας φύση από τους γονείς μας) αλλά γιατί το φως και ο Σωτήρας των ανθρώπων ήρθε στην γη αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να ζουν στο σκοτάδι και απορρίπτουν Αυτόν που θέλει και μπορεί να τους σώσει και να τους συγχωρέσει δηλαδή τον Ιησού Χριστό. Εσύ σε ποιους ανήκεις; Εσύ σε ποιους θα ήθελες να ανήκεις; Νας θυμάσαι εσύ και μόνο εσύ θα ωφεληθείς ή θα επωμιστείς το κόστος της επιλογής σου , εσύ και μόνο εσύ είσαι αυτός που μπορείς να καθορίσεις το που θα περάσεις της αιωνιότητα σου και αυτό μπορείς να το κάνεις και σήμερα ή όσο διάστημα είσαι ζωντανός γιατί μετά όπως λέει και η Αγία Γραφή [27 Και καθώς είναι αποφασισμένο στους ανθρώπους μια φορά να πεθάνουν, ύστερα δε από τούτο είναι κρίση·] Προς Εβρ 9:27 και [ 23 δεδομένου ότι, όλοι αμάρτησαν, και στερούνται τη δόξα τού Θεού·
      24 ανακηρύσσονται, όμως, δίκαιοι, δωρεάν, με τη χάρη του, διαμέσου τής απολύτρωσης που έγινε με τον Ιησού Χριστό·] Προς Ρωμαίους επιστολή 3:23-24.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει