Σε περίπτωση που δεν έχετε πεινασμένα σκυλάκια να ψάχνουν για λιχουδιές σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού, το ρομπότ της φωτογραφίας ίσως να είναι η καλύτερη λύση για να καθαρίσετε το σπίτι και να «ξεφορτωθείτε» παράλληλα τα οργανικά υπολείμματα.

Το ρομπότ «Bio Clean» δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια ηλεκτρική σκούπα που ρουφά τη σκόνη. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι «τρέφεται» με οργανικά υπολείμματα, τα οποία μετατρέπει σε βιοκαύσιμα.

Στην ουσία το ρομπότ αγγίζει το σοβαρό πρόβλημα των οργανικών αποβλήτων και παρουσιάζει στους καταναλωτές μια έξυπνη λύση για την ωφέλιμη αξιοποίηση των υπολειμμάτων που κανονικά θα πετούσαν στα σκουπίδια.

Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα σχετικά με τα βιοκαύσιμα είναι ότι ενοχοποιούνται για την αποψίλωση μεγάλων εκτάσεων και τροπικών δασών σε ευαίσθητα οικοσυστήματα.

Με το ρομπότ «Bio Clean» η παραγωγή βιοκαυσίμων είναι πολύ πιο απλή και δεν τίθεται θέμα αποψίλωσης.

Σίγουρα οι δυνάμεις του δεν είναι ανεξάντλητες, όμως το ρομπότ μπορεί έχει αρκετή ενέργεια για να κάνει τη δουλειά του μέσα σε λίγες ώρες.

Αν και δεν έχουν δημοσιοποιηθεί πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία της παραγωγής βιοκαυσίμων, η ιδέα του «Bio Clean» κυκλοφορεί στην αγορά και είναι θέμα χρόνου πότε το ρομποτάκι θα εισβάλλει στα νοικοκυριά.

Πηγή: econews.gr