Ακόμα και σήμερα, δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν πως η κλιματική αλλαγή είναι ένας μύθος.

Μόνο που εικόνες όπως αυτές τους διαψεύδουν κατηγορηματικά, εικόνες που δείχνουν με τον πλέον τραγικό τρόπο πώς επηρεάζονται τα άγρια ζώα από τις καταιγιστικές αλλαγές που υφίσταται ο πλανήτης μας.

Ο φωτογράφος του «National Geographic», Paul Nicklen, συνέλαβε με τον φακό του την πεινασμένη πολική αρκούδα, που όπως βλέπουμε με δυσκολία μπορεί να σταθεί όρθια και να περπατήσει.

rkadoado2

Και βέβαια προκαλεί εντύπωση να βλέπεις πολική αρκούδα χωρίς πάγους ολόγυρα! Τις έχουμε συνηθίσει να παίζουν αμέριμνες σε παγετώνες ή να κολυμπούν στα νερά των αρκτικών θαλασσών, κι όχι να περιπλανιούνται για τροφή σε ξερά και άνυδρα εδάφη.

Ο φωτογράφος έγραψε χαρακτηριστικά στο Instagram: «Όλη η ομάδα μου προσπαθούσε να διαχειριστεί τα δάκρυα και τα συναισθήματά της βλέποντας αυτή την πολική αρκούδα να πεθαίνει».

Κι όλα αυτά, την ώρα που η επιστήμη επιβεβαιώνει πως η πολική αρκούδα θα είναι παρελθόν ως είδος στα επόμενα 100 χρόνια. Έρευνα του 2016 περιμένει τον πληθυσμό των 26.000 πολικών αρκούδων να φτάσει στις μόλις 17.000 εντός 35ετίας…