Την ανακάλυψη ότι τα χελωνάκια επικοινωνούν μεταξύ τους πριν τη γέννηση τους ώστε να συγχρονίσουν τον ερχομό τους στο καινούργιο τους περιβάλλον, έκαναν ερευνητές στην Αυστραλία.

Ερευνητές του πανεπιστημίου Western Sydney μελέτησαν τις χελώνες Murray, ένα είδος θαλάσσιας χελώνας με κοντό λαιμό που ζει αποκλειστικά στις νότιες περιοχές της Αυστραλίας και διαπίστωσαν ότι οι χελώνες Murray στριμώχνουν τα αυγά τους μέσα σε μικρές φωλιές και ότι τα χελωνάκια επικοινωνούν μεταξύ τους μέσα στις φωλιές χωρίς ωστόσο να έχουν αποκωδικοποιήσει ακόμη τον μηχανισμό αλλά και το περιεχόμενο της επικοινωνίας.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι τα χελωνάκια που βρίσκονται μέσα στα αυγά είναι πιθανό να ακούν τους χτύπους της καρδιάς των υπολοίπων που βρίσκονται γύρω τους ή μπορεί να ανιχνεύουν τα αέρια που παράγονται όταν αναπνέουν.

Στόχος της επικοινωνίας των νεογνών είναι να βγουν όλα μαζί στο νέο όσο και επικίνδυνο για αυτά περιβάλλον, καθώς «πιστεύουν» ότι όσο περισσότερα κυκλοφορούν μαζί τόσο λιγότερο ευάλωτα θα είναι απέναντι στους εχθρούς τους.