Αυτή η σειρά από τις μαγευτικές εικόνες ελήφθησαν στα κρυστάλλινα νερά της Γροιλανδίας και αποκαλύπτουν πώς φαίνονται τα παγόβουνα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Οι φωτογραφίες που «κόβουν την ανάσα» τραβήχτηκαν από τον φωτογράφο Tobias Friedrich ο οποίος βούτηξε έως και 30 μέτρα για να συλλάβει τα τεράστια παγόβουνα με την φωτογραφική του μηχανή. Ο Tobias, από το Niedernhausen της Γερμανίας, δήλωσε στη Daily Mail η οποία δημοσιεύει τις φωτογραφίες: «Ήταν πραγματικά εντυπωσιακό. Ξεχνάς τα πάντα και το παγωμένο νερό στους -2 βαθμούς Κελσίου, ενώ τα φωτογραφίζεις».

Ο φωτογράφος απαθανάτισε τα παγόβουνα κοντά στο Tasiilaq, στην πρωτεύουσα της Ανατολικής Γροιλανδίας, αλλά παραδέχθηκε ότι ήταν μια επικίνδυνη επιχείρηση. Είπε χαρακτηριστικά: «Είναι πολύ επικίνδυνο να κάνεις καταδύσεις τόσο βαθιά γύρω από το παγόβουνο, διότι ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να σπάσει και να χτυπήσει τους δύτες ή το σκάφος. Δυστυχώς μπορώ να συλλαμβάνω τέτοιες εικόνες σε αραιά διαστήματα καθώς τα έξοδα του ταξιδιού για να πας και να μείνεις στη Γροιλανδία είναι πολύ ακριβά» είπε ο ίδιος.

Ο φωτογράφος επίσης εξήγησε ότι έπρεπε να περιμένει να έχει καλό καιρό πριν φορέσει τον εξοπλισμό του για τις καταδύσεις και να βουτήξει με την φωτογραφική του στο νερό. Μέσα από εκεί κατάφερε να βρει μια ωραία θέση ώστε να έχει μια καλή προοπτική των παγόβουνων και να τραβήξει τις πραγματικά εντυπωσιακές φωτογραφίες. «Μου αρέσει να δουλεύω σε ένα τέτοιο ακραίο περιβάλλον και να βγάζω φωτογραφίες τις οποίες κανείς ή μόνο λίγοι άνθρωποι έχουν βγάλει στο παρελθόν». Δίπλα από τα παγόβουνα μάλιστα ο φωτογράφος απαθανάτισε και έναν δύτη στα παγωμένα νερά της Γροιλανδίας αλλά και μια μέδουσα με φόντο το βουνό από πάγο. Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για εικόνες που δε συναντά κανείς συχνά και μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Δείτε τη συλλογή με τις σπάνιες εικόνες που απαθανάτισε ο φωτογράφος…

dytepasosua1 dytepasosua4 dytepasosua3 dytepasosua5 dytepasosua6 dytepasosua7 dytepasosua8 dytepasosua9 dytepasosua10

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber